Ikea løfter sløret for åbningsdag af nyt cityvarehus i København

Efter flere års planlægning og forberedelse kan Ikea nu løfte sløret for, hvornår dørene til det nye varehus i København går op.

Den 16. august 2023 slår Ikea dørene op til det nye cityvarehus fordelt på tre etager ved Dybbølsbro i København. Det skriver den svenske møbelgigant i en pressemeddelelse.

Varehuset har været på tegnebrættet siden 2015 og er det første af sin slags i Danmark med sin centrale placering på Vesterbro i København.

– Vi har glædet os rigtig meget gennem lang tid til denne dag. Nu kan københavnerne glæde sig sammen med os, siger Mads Kristensen, Commercial Manager hos Ikea Danmark.

– Bare lad bilen stå og kom til fods, på cykel eller med offentlig transport, for der er kun et meget begrænset antal parkeringspladser til biler. Vi har gjort os umage med at imødekomme københavnernes foretrukne transportformer med for eksempel 500 cykelparkeringspladser og udlån af el-ladcykler, forsikrer han.

LÆS OGSÅ: NY IKEA VED DYBBØLSBRO DÆKKES AF SOLCELLER

Varehuset er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter og det udstyres blandt andet med en taghave på toppen af bygningen. Med 250 hjemmehørende træer og buske skal haven bidrage til biodiversiteten i byen. Haven bliver åben for alle, fortæller Mads Kristensen.

– Der vil både være plads til at holde kaffepause i caféen og tage på legepladsen i taghaven, hvorfra man også kan nyde udsigten over indre København, siger Mads Kristensen.

Med åbningen af cityvarehuset flytter Ikeas Planning studio på Vesterbrogade med over i de nye rammer og bliver en del af varehuset. Det sker den 13. august.

Om Ikea København

Ikea København bliver ikke helt som de andre Ikea-varehuse. Det ser anderledes ud og bliver i tre etager, som inviterer indenfor til en anderledes varehusoplevelse. Eksempelvis bliver der ikke tag-selv-lager, som man kender det fra de blå Ikea huse.

Til gengæld bliver Ikea København med både restaurant, café, bistro, genbrugsuniverset Cirkulär samt den vilde taghave ikke alene et varehus, men også et mødested midt i byen.

Bygningen forventes at blive tilkendt den højeste score i miljøcertificeringssystemet BREEAM, nemlig Outstanding, og Ikea opfordrer til at kunder tager cyklen eller offentlig transport til varehuset, da antallet af parkeringspladser er meget begrænset.

Kilde: Ikea.