Just Gruppen bygger lager til Banedanmark i Ringsted, Billedet viser et næsten tilsvarende byggeri, som Just Gruppen har udført. Foto: PR.
Just Gruppen bygger lager til Banedanmark i Ringsted, Billedet viser et næsten tilsvarende byggeri, som Just Gruppen har udført. Foto: PR.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Banedanmark har lejet sig ind på en 10-årig lejekontrakt på en 36.100 kvadratmeter stor grund på Kærup Industrivej 5 lige nord for motorvejen i Ringsted. Udlejningen er formidlet af Nordicals Sjælland. Det oplyser erhvervsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

På grunden skal der bygges godt 4.000 kvadratmeter lager med tilhørende kontor og velfærdsfaciliteter.

Banedanmark, der vedligeholder, udvikler, fornyer og opgraderer det danske jernbanenet, har netop overtaget første etape ud af tre. Anden etape, som er byggeriet af selve lagerbygningen med administrationsfaciliteter, overtager det statsejede selskab efter planen sidst på året, mens tredje etape med den resterende lagerdel overtages den 1. august 2025.

Bag udlejningen af Banedanmarks nye lager på Sjælland står den Køge-baserede ejendomskoncern Just Gruppen.

– Det, Banedanmark har brug for af fleksible faciliteter, passer perfekt ind i vores koncept med fleksibelt kvalitetsbyggeri, der opføres som lavenergibygninger. Vores koncept giver vores lejere mulighed for at vækste, efterhånden som behovet opstår. Samtlige af vores byggerier opføres med henblik på vores varige ejerskab, forklarer Claus Just-Asmussen, ejer, stifter og administrerende direktør, Just Gruppen.

Gennem de seneste år har Just Gruppen købt i alt 106.000 kvadratmeter fordelt på fire industrigrunde i Ringsted, herunder den nye Banedanmark-grund.

Udvikler to facadegrunde i Business Park Ringsted

Aktuelt er Just Gruppen i gang med at udvikle to facadegrunde på hver 20.000 kvadratmeter i Business Park Ringsted, der er et 136 hektar stort erhvervsområde direkte ud til E20 ved siden af afkørsel 35. Senere på året begynder udlejningen af de to facadegrunde.

– Vi køber og udvikler større, velbeliggende industrigrunde og opfører byggerier til brug for den kommende lejer, men også til de efterfølgende lejere af ejendommen, som kan have andre behov og ønsker. Derfor har vores ejendomme udover en høj kvalitet en meget høj grad af fleksibilitet, forklarer Claus Just-Asmussen, der stiftede Just Gruppen for over 30 år siden.

Just Gruppens portefølje består hovedsageligt af ejendomme i Køge-området. Gennem de seneste år har koncernen desuden tilføjet erhvervsgrunde i Ringsted og Greve til porteføljen, som i dag udgør godt 300.000 kvadratmeter erhvervsgrunde.

Nordicals ved at afslutte flere sager

Erhvervsmægleren Nordicals Sjælland har – som nævnt – formidlet Just Gruppens udlejning til Banedanmark. Her er partner Kenneth Hansen ikke overrasket over, hvorfor Banedanmark har valgt at leje 36.100 kvadratmeter i Ringsted.

– Med sin geografiske placering midt på Sjælland kombineret med god infrastruktur i form af motorvej og togforbindelse giver Ringsted gode erhvervsforhold og vækstmuligheder, siger han.

– Vi ser en klar opadgående tendens til, at Ringsted meget er en kommune, hvor mange gerne vil drive virksomhed, ligesom vi har gang i flere større handler i området, som vi forventer at afslutte i løbet af den nærmeste fremtid, oplyser Kenneth Hansen.