Ejendomsudvikler vil erstatte betonblok i Ringsted med boligbyggeri

Leva Ejendomme vil erstatte en lav betonblok med butikker på Vestervej 2 i Ringsted med 61 boliger og erhverv i et 5.100 kvadratmeter stort byggeri. Det skriver SN.dk.

Den eksisterende bebyggelse i ét plan rummer restauranter, et solcenter og et fitnesscenter samt en afdeling af pinsebevægelsen. Under bebyggelsen findes en parkeringskælder med 52 parkeringspladser til biler.

Leva Ejendomme købte i 2017 ejendommen for 7,5 millioner kroner for lejeindtægtens skyld, men siden har ejendomsselskabet ifølge SN.dk gennemført flere projekter i blandt andet hjembyen Slagelse, og nu er turen så kommet til ejendommen lige over for stationen i Ringsted.

Derfor har Leva Ejendomme allieret sig med Danielsen Architecture og Danielsen Urban Landscape, som har udarbejdet skitser til projektet. Boligprojektet skal opføres i 4,5 etager, hvor den øverste etage er et forskudt sadeltag.

– Målsætningen har været at skabe en stationsnær fortætning med boligbyggeri, genbruge mest muligt af eksisterende bebyggelse samt skabe en bygning, som passer ind i området, fortæller Rasmus Egede, partner hos Leva Ejendomme, til SN.dk.

Bebyggelsen udføres i tegl og har flere forskydninger i facadelinjen, der skal være med til at bryde facaden op. Der etableres 4.600 kvadratmeter boliger med en gennemsnitlig størrelse på 75 kvadratmeter.

Et gårdrum skal fungere som samlingspunkt for boligbebyggelsen. Gårdrummet afgrænses af et værn, der fungerer som støjskærm mod vejen og jernbanen. På hver side af gårdrummet er der i stueetagen mulighed for sammenlagt 500 kvadratmeter til serviceerhverv mod Fynsgade og Sjællandsgade.

Ifølge SN.dk ejer Leva Ejendomme i alt 19 ejendomme i Ringsted. Blandt andet ejer selskabet Børsen på Torvet, den gamle tekniske skole på Sct. Hansgade 28 og Danske Bank-bygningen på Torvet. Der er fortrinsvis tale om boligejendomme, hvor enkelte også rummer erhvervslejemål.