NCC skal renovere 400 boliger i Ringsted. Foto: NCC.
NCC skal renovere 400 boliger i Ringsted. Foto: NCC.

NCC har vundet hovedentreprisen i forbindelse med gennemførelsen af helhedsplanen for samtlige otte boligblokke i Sønderpark i Ringsted, som administreres af DAB.

Arkitekt på sagen er Arkitema, og Wissenberg er bygherrerådgiver.

Ordren er på cirka 320 millioner kroner, oplyser entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse.

Afdelingen består af 400 boliger i forskellige størrelser, og ejendommene er opført i begyndelsen af 1970’erne og facaderenoveret i 1990’erne.

Sammen med Wissenberg og DAB har NCC tilpasset projektet, der nu er stemt igennem i afdelingen.

Alle otte boligblokke vil få nye facader og tage og altanerne renoveres. Der vil også blive udskiftet vinduer og døre. Boligerne får nye badeværelser, og vand- og afløbsinstallationer udskiftes mens, der etableres nye ventilationsanlæg.

– Renoveringen vil give afdelingen et stort løft. Bebyggelsens karakter vil ændre sig markant, hvor den arkitektoniske kvalitet løftes betydeligt. Udførelse af den nye facade med efterisolering, samt nye vinduer og døre, vil ikke kun bidrage til æstetikken, men også reducere bygningernes energiforbrug, udtaler projektleder Julie Jürs fra DAB.

Renoveringen skal også være med til at sikre beboerne mindre støj fra hovedvejen og give dem mere privatliv, når der etableres haver til stuelejlighederne.

Facader og vinduer der rives ned vil blive doneret til Ukrainefonden til genbrug under genopbygningen af Ukraine.