Velkomn bygger 190 rækkehuse i Ringsted

Velkomn køber en projektgrund ved Kværkeby i Ringsted. Projektet med 190 række- og gårdhavehuse bliver virksomhedens hidtil største.

For anden gang i år har ejendomsselskabet Velkomn sat underskrift på en sjællandsk byggegrund.

Det drejer sig om en grund ved Kværkeby i Ringsted, hvor Velkomn nu vil opføre 190 række- og gårdhavehuse på mellem 70 og 125 kvadratmeter.

De kommende boliger skal certificeres til DGNB Guld, oplyser Velkomn i en pressemeddelelse.

Af den fremgår det videre, at projektet har fået navnet Kirsebærkvarteret og bliver Velkomns hidtil største boligområde, når det står færdigt.

– Vores ambitioner om at opføre og udleje moderne og attraktive rækkehuse med DGNB Guld-certificering i hele Danmark fortsætter ufortrødent. Vi forventer en stor efterspørgsel på etplans-rækkehuse i området, hvilket vi blandt andet baserer på dybdegående analyser af Ringsted og opland samt data fra vores seneste opkøb, siger Peter Uldall Borch, som ejer Velkomn sammen med den britiske kapitalfond Matter Real Estate.

Tidligere i år stod virksomheden bag årets hidtil største boligtransaktion, da de opkøbte en portefølje på 667 rækkehuse fordelt mellem otte boligområder på tværs af landet. De er desuden i gang med opførelsen af 154 rækkehuse i boligområdet Lysholm Have i Haslev i Faxe Kommune på Sydsjælland. Her har over 2.500 skrevet sig på interesselisten.

Virksomheden stod desuden bag årets hidtil største ejendomshandel, da de opkøbte en portefølje på 667 rækkehuse fordelt mellem otte boligområder i hele landet.

Oplever stor interesse for samarbejder

Velkomn har med andre ord haft et aktivt 2024, og ifølge Peter Uldall Borch kan det tydeligt ses på mængden af henvendelser fra både potentielle investorer, sælgere af grunde og ejendomme samt potentielle samarbejdspartnere, som Velkomn har modtaget.

– Vores aktiviteter og opkøb understreger vores ambition om at være en af de mest seriøse og dedikerede udlejere af moderne rækkehuse i høj kvalitet, og vi er slet ikke færdige. Vi har for nylig opjusteret vores forventninger til de kommende år, så vi inden for få år forventer en portefølje på 2.000 enheder, og samtidig har vi en konkret plan for, hvornår vi runder de første 5.000 enheder. Vi er altid på udkig efter stærke samarbejdspartnere, mens vi overvejer yderligere opkøb, siger Peter Uldall Borch.

Udviklingen af jordstykket er blevet håndteret af Halberg & Olsen Innovation.
Udviklingen af jordstykket er blevet håndteret af Halberg & Olsen Innovation.

De første beboere forventes at flytte ind i Kirsebærkvarteret i 2026.

Det er Halberg & Olsen Erhverv, der har stået for salget af arealet, mens udviklingen af jordstykket er blevet håndteret af Halberg & Olsen Erhvervs søsterselskab, Halberg & Olsen Innovation, som har specialiseret sig i byudvikling af jordstykker til opførelse af rækkehuse.

– Kværkeby har været en længere rejse, idet denne udvikling har taget næsten tre år fra vi indgik aftale med lodsejer til vi fik en endelig godkendt byggeretsgivende lokalplan. Vi har lykkedes med at lave en god lokalplan sammen med Ringsted Kommune, hvor vi ligeledes har indtænkt EU-taksonomien i forbindelse med de grønne kiler, fællesarealer og design af byggefelterne, så køber nemmere kan opnå en god DGNB-certificering på husene. Vi takker Velkomn for handlen og samarbejdet i forbindelse med den fælles due diligence-proces, udtaler direktør Morten Olsen fra Halberg & Olsen Innovation.

Foruden Halberg & Olsen Erhverv og Halberg & Olsen Innovation har Øens Rådgivningshus med advokat Søren Saaby Hansen bistået med det juridiske i forbindelse med salget.

Velkomn er blevet rådgivet af Mazanti-Andersen, Niras, EY, Sweco og LE34 i forbindelse med handlen.

Artiklen er opdateret den 4. juli klokken 19.46 med en udtalelse fra direktør Morten Olsen fra Halberg & Olsen Innovation.