Blue Capital sælger butiksprojekter i Kalundborg og Thisted på rekordtid. Foto af projektet i Kalundborg.
Blue Capital sælger butiksprojekter i Kalundborg og Thisted på rekordtid. Foto af projektet i Kalundborg.

Det gik hurtigt, da projektudbyderen Blue Capital med kontor i Aarhus lancerede ejendomsprojekt nummer 81 og 82 med nybyggeri for i alt knap 80 millioner kroner i henholdsvis Kalundborg og Thisted.

Martin Kibsgaard Jensen, administrerende direktør i Blue Capital, fortæller i en pressemeddelelse, at projektet i Kalundborg blev udsolgt på kun 30 timer.

– Projektet i Thisted var vi lidt spændte på, fordi indskuddet fra hver investor er på 1,4 millioner kroner og dermed større end sædvanligt. Men efter knap 10 arbejdsdage kunne vi melde udsolgt. Den store interesse viser, at erhvervsejendomme fortsat appellerer til mange langsigtede investorer, ikke mindst i en tid med stigende inflation og store kursfald på aktiebørserne, udtaler Martin Kibsgaard Jensen.

I Thisted er projektværdien 47,7 millioner kroner, og på Østerbakken bliver opført 2.800 kvadratmeter, som Elgiganten og T. Hansen flytter ind i. I Kalundborg – med en projektværdi på 31,2 millioner kroner – kan Elgiganten snart rykke ind i 1.710 nyopførte kvadratmeter med adressen Stejlhøj 27. Alle tre butikker ventes at slå dørene op for kunder i løbet af efteråret. De to Elgiganten-forretninger bliver helt nye butikker, mens T. Hansen flytter fra mindre lokaler andetsteds i Thisted.

Coronapandemien gav øget nethandel, men omfanget af ledige butikslokaler ligger ifølge Ejendomstorvet.dk alligevel på det laveste i 12 år.

Blue Capital har siden etableringen i 2010 udbudt ejendomsprojekter for næsten 3 milliarder kroner. Der er typisk tale om ejendomme med et eller flere butikslejemål med lejere på uopsigelige lejekontrakter på 10-15 år og med lejeregulering i takt med inflationen. Alle projekter er udbudt som såkaldte kommanditselskaber eller K/S’er, hvor op til 10 investorer går sammen.

– De typiske investorer er velhavende private, der foretrækker at gå ind i færdige projekter med solide lejere på lange kontrakter og med god beliggenhed. Generelt oplever vi stor interesse fra lokalområdet, når vi udbyder projekter – folk vil gerne kunne følge med i den ejendom, de bliver medejer af. Særligt projektet i Thisted har nydt stor lokal interesse, og ejendommen finansieres af Sparekassen Thy med hovedsæde i byen, fortæller Martin Kibsgaard Jensen.

De to kommende ejendomme bliver opført af Kolding-entreprenøren Daugaard Pedersen, der har speciale i detaillokaler og storbutikker. Daugaard Pedersen står også bag byggeriet af en kommende Elgiganten i Skive.