KAB bygger 118 almene boliger i Ørestad

KAB begynder inden længe med at bygge Generationernes Byhus med 118 almene boliger på Asger Jorns Allé i Ørestad Syd.

Inden længe er der flere almene boliger på vej i Ørestad. Boligforeningen 3B ved KAB bygger 118 almene boliger i Generationernes Byhus på Asger Jorns Allé i Ørestad Syd.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra By & Havn.

– Det glæder mig, at der nu opføres flere almene boliger med fokus på gode fællesskaber i Ørestad. I By & Havn er vi optaget af at skabe rammerne for flere boliger på tværs af alder og økonomi gennem opførelse af blandede boligtyper med forskellige ejerformer samt salg af byggeretter til almene boligselskaber, udtaler administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.

Projektet kommer til at se ud som fem tårne, der varierer fra seks til ti etager. Et tårn med 42 ungdomsboliger, et tårn med et seniorbofællesskab med 24 seniorboliger og tre tårne med i alt 52 familieboliger af forskellige boligtyper. Boligerne forventes klar til indflytning i 2026.

Nybyggeriet opføres i regi af Byggepartnerskabet &os, som KAB dannede i 2019. Partnerskabet består af Enemærke & Petersen, JJW Arkitekter, Sweco, SLA Architects, Norconsult, Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma og Rekommanderet.

Læs også: Nyt parkeringshus i Ørestad får facader med ålegræs

Dele af stueetagen i Generationernes Byhus indrettes til fællesarealer for beboerne, mens KAB har solgt tre af de store erhvervslokaler i stueetagen til Cufadan Ejendomme, som vil indrette lokalerne til restauranter og caféer.

KAB bygger 118 almene boliger i Ørestad.
KAB bygger 118 almene boliger i Ørestad.

Cufadan Ejendomme er klar til at tilbyde nedsat husleje i en opstartsfase, idet ambitionen er at tiltrække erhvervsfunktioner som bliver et aktiv for området på lang sigt.

Den grund, hvorpå Generationernes Byhus skal bygges, har i de seneste år været anvendt til midlertidige aktiviteter i form af Ørestad Streetfood.

De fem foodtrucks, som udgør “Ørestad Streetfood”, er ifølge By & Havn blevet en stor succes blandt beboerne i Ørestad Syd, og derfor har Ørestad Syd Borgerforening, Københavns Kommune og By & Havn arbejdet for, at det midlertidige initiativ kan rykke til nabogrunden på Asger Jorns Allé og placeres på Københavns Kommunes brolagte fortovsareal.