Karina Nilsen, bæredygtighedsansvalig i GK. Foto: PR.
Karina Nilsen, bæredygtighedsansvalig i GK. Foto: PR.

Karina Nilsen (33) får som ny bæredygtighedsansvarlig i GK et overordnet ansvar for at koordinere og understøtte koncernens arbejde med bæredygtighed på tværs af koncernens virksomhed i Norge, Sverige og Danmark. Det skriver GK i en pressemeddelelse.

– At GK er et værdidrevet og familieejet selskab, giver os et godt udgangspunkt for omstillingen, der kræves i vores branche. Men vi skal øge omstillingstakten yderligere, hvis vi skal lykkes med at gennemføre de nødvendige ændringer hurtigt nok til at gøre en forskel i forhold til 1,5-gradersmålet, siger den nye bæredygtighedsansvarlige Karina Nilsen i meddelelsen.

Karina Nilsen kommer fra rollen som partner og leder for bæredygtighedsrapportering i Corporate Communicationsog har tidligere arbejdet i industri- og energisatsningen hos Hill+Knowlton.

Efter at have arbejdet med rapportering, strategiudvikling og kommunikation inden for bæredygtighed og ESG ser hun frem til at arbejde mere konkret med at implementere strategien hos GK.

Hun er uddannet MSc i industriel økologi fra NTNU med speciale i miljøledelse og miljøpolitik og har en bachelorgrad i statsvidenskab fra NTNU.

– Hun har en interessant og relevant baggrund og erfaring, der passer perfekt til denne rolle og vil bidrage til at bringe os videre på den spændende bæredygtighedsrejse, vi er på, siger Guro Steine, koncerndirektør for kommunikation og bæredygtighed i GK, i meddelelsen.

Stillingen som bæredygtighedsansvarlig i GK er en nyoprettet stilling, der refererer til koncerndirektør for kommunikation og bæredygtighed, Guro Steine. Nilsen tiltrådte stillingen den 2. maj 2022.