Laura Klitgaard er valgt som ny formand for Ingeniørforeningen, IDA, hvor hun afløser Thomas Damkjær Petersen. Foto: PR.
Laura Klitgaard er valgt som ny formand for Ingeniørforeningen, IDA, hvor hun afløser Thomas Damkjær Petersen. Foto: PR.

Laura Klitgaard er ny formand for IDA, oplyser ingeniørforeningen, som de senere år har oplevet klar medlemsfremgang, i en pressemeddelelse. IDA repræsenterer nu over 140.000 ingeniører, naturvidenskabeligt uddannede og it-professionelle.

Den nyvalgte formand peger på den markante mangel på højtuddannet arbejdskraft som en kritisk opgave for IDA at afhjælpe.

– Min vigtigste opgave bliver at afværge de røde advarselslamper og sikre, at politikernes gode intentioner også reelt omsættes til flere uddannede inden for it-, ingeniør- og naturvidenskabelige fag, så Danmark fortsat er et godt land at leve i om 10-20-30 år, når store generationer vil forlade arbejdsmarkedet, og manglen på kloge hoveder og hænder ventes at vokse, siger Laura Klitgaard.

Laura Klitgaard er civilingeniør i både arkitektur og byggeledelse. Hun arbejder i Cowi som bygherrerådgiver og har haft samme rolle i kommunalt regi. Nu skal hun så være formand for Ingeniørforeningen, IDA på fuldtid.

Hun afløser civilingeniør Thomas Damkjær Petersen, som har siddet de maksimale to valgperioder som formand.

IDA’s medlemmer stemte ved et digitalt valg op mod påske 65 medlemmer ind i repræsentantskabet, som på et møde netop enstemmigt har udpeget den nye formand.