Torsdag den 21. april blev der holdt rejsegilde på Lidls nye hovedkontor ved Godsbanen i Aarhus. Det sidste betonelement er lagt, og nu kan næste fase af projektet begynde. Foto: PR.
Torsdag den 21. april blev der holdt rejsegilde på Lidls nye hovedkontor ved Godsbanen i Aarhus. Det sidste betonelement er lagt, og nu kan næste fase af projektet begynde. Foto: PR.

Det samlede byggeri omfatter knap 20.000 kvadratmeter. Foruden det 13.500 kvadratmeter store hovedkontor til Lidl, som indretter en butik i stueplan, har dagligvarekæden opført et parkeringshus i samarbejde med Aarhus Kommune med plads til 360 biler. Torsdag den 21. april var der rejsegilde på hele herligheden, oplyser Lidl i en pressemeddelelse.

Lidl har en målsætning om at åbne otte-ti nye butikker i Danmark årligt. Aktuelt har dagligvarekæden fokus på hovedstadsområdet, hvor planen over de kommende år er at åbne 60 nye butikker.

I slutningen af 2021 kunne Lidl afslutte en 6.400 kvadratmeter stor udvidelse af sit 40.000 kvadratmeter store logistikcenter i Køge, der dermed fik tilføjet et 30 meter højt højteknologisk lagertårn med en kapacitet på knap 19.000 paller. Med det kommende hovedkontor i Aarhus får dagligvarekæden også styr på administrationen.

– Det bliver så godt at kunne samle flere end 300 medarbejdere under ét tag på vores nye, topmoderne hovedkontor midt i Aarhus. Byggeriet er en vigtig milepæl for os i den ekspansionsrejse, vi er på i Danmark, og det at kunne skabe en dynamisk og kreativ arbejdsplads for vores ansatte er fuldstændig fantastisk, siger udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl, Mads T. Nielsen, i meddelelsen.

Aarsleff står for byggeriet i totalentreprise, mens Link Arkitektur står for designet. Der var byggestart i oktober 2020 og første spadestik i september 2021, og siden har der været konstant aktivitet og fremdrift på byggepladsen. Selve hovedkontorsbygningen består blandt andet af 450 vinduer, omkring 180.000 mursten og godt 9.175 kvadratmeter gipsvægge. Nu er der kun lidt over et år til, at Lidl kan rykke ind i sit nye domicil, der som minimum forventes at blive certificeret til DGNB Guld.

– Der har været mange spændende, byggetekniske udfordringer forbundet med byggeriet undervejs, og det har vi løst i samarbejde med vores samarbejdspartnere og projektets mange specialister, siger Ulrik Therkilsen, der er direktør for Aarsleff Byggeri Vest.

Første arbejdsdag samt åbning af Lidl-butikken forventes i sommeren 2023.