Lise Thorsen bliver ny stadsarkitekt i Aalborg

Lise Thorsen bliver ny stadsarkitekt i Aalborg Kommune. Hun afløser dermed Peder Baltzer Nielsen, der blev fristillet marts sidste år.

Fra den 7. august 2023 har Aalborg Kommune igen en stadsarkitekt. Lise Thorsen overtager posten, der har været ledig, siden Peder Baltzer Nielsen blev fritstillet i marts 2022, efter at han var blevet hjemsendt i december 2021 som følge af sagen om de omstridte udbygningsaftaler.

Ifølge en pressemeddelelse fra Aalborg Kommune er Lise Thorsen uddannet arkitekt “med et filosofisk blik og talent for ledelse”.

Hun kommer blandt andet med erfaring fra Vordingborg Kommune, hvor hun som chef for Trafik, Park og Havne og senere for Trafik og Ejendomme har stået i spidsen for 230 ledere og medarbejdere.

Desuden har hun en fortid hos Henning Larsen Architects med teamledelse i Landscape & Urbanism, ligesom hun fra sin tid som kontorchef i Arkitema Architects har erfaring med forretningsbaseret produktionsledelse for fagspecialister i Aarhus, København og Oslo i Norge.

– Jeg glæder mig til august og til at byde Lise Thorsen velkommen hos os i By og Land. Lises arkitektfaglige erfaring kombineret med hendes erfaringer fra flere kommuner gør, at vi får en kompetent kvinde på posten. Med Lise får vi en stærk leder, der kan stå i spidsen og sætte retning for Aalborg Kommunes fysiske udvikling. Og på de interne linjer får vi en kvinde, der kan spille godt sammen med ledere, medarbejdere og med det politiske niveau, udtaler direktør i By og Land Alvaro Arriagada.

Også rådmand i By og Land Jan Nymark Rose Thaysen (V) ser frem til at modtage den nye stadsarkitekt.

– En vigtig opgave for vores nye stadsarkitekt bliver at agere i samspil og dialog med omverdenen. Det har Lise Thorsen solid erfaring med fra sine tidligere ansættelser. Hun har også gennem sit arbejdsliv opbygget en stærk erfaring med at udvikle ledelse og politisk forståelse, ligesom hun har en høj grad af viden om lovgivning og sagsbehandling i offentlig forvaltning, udtaler Jan Nymark Rose Thaysen.

For Lise Thorsen selv markerer ansættelsen i Aalborg et nyt kapitel i hendes arbejdsliv.

– Aalborg har et visionært, politisk miljø i en af landets mest dynamiske byer. Det er en unik position, hvor stadsarkitekt og medarbejdere, borgere og erhvervsliv sammen udvikler ambitiøs arkitektur og skabe nye rammer for samfundsudvikling, udtaler hun.

Lise Thorsen er 56 år, mor til to voksne børn og bor i dag på Møn med sin mand. Når Lise tiltræder stillingen, flytter hun til Aalborg.

Hun er uddannet Arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole og Københavns Universitet.