Masser af lejere til nyt højhus med kontorer i Aarhus

Kromann Reumert, Niras og Aart Architechts er blandt de kommende lejere i højhuset Akson, som A. Enggaard og PKA bygger på Sydhavnen i Aarhus.

Der er stor interesse for at leje sig ind i det kommende, 26 etager høje kontortårn på Sydhavnen i Aarhus. Det fremgår af en pressemeddelelse fra A. Enggaard og PKA, som torsdag den 3. november havde inviteret til grundstensnedlæggelse og navngivning af den nye bygning, som nu er døbt Akson.

A. Enggaard og PKA står i partnerskab for udviklingen af størstedelen af Sydhavnskvarteret. Allerede nu er 50.000 kvadratmeter ud af 75.000 kvadratmeter i den nye bydel udlejet. Blandt andet er der indgået aftaler om 14 ud af 26 etager i Akson, der forventes klar til indflytning i 2025.

–  Vi har en lang række af spændende lejere på plads allerede. Det drejer sig om aktører inden for erhverv, kultur, restauration, hotel og uddannelse, og interessen for de resterende ledige kvadrater vokser dag for dag og vil formentlig kun tage til jo nærmere indflytningsdatoen, vi kommer. I Akson har Kromann Reumert, Niras og Aart Architechts meldt deres ankomst, udtaler salgs- og udviklingschef i A. Enggaard Peter Thorsgaard i meddelelsen.

Salgs- og udviklingschef Peter Thorsgaard, A. Enggaard. Foto: PR.
Salgs- og udviklingschef Peter Thorsgaard, A. Enggaard. Foto: PR.

Foruden Akson kommer A. Enggaard og PKAs del af Sydhavnskvarteret til at bestå af blandt andet de to hoteller Guldsmeden Hotels og Moxy samt nye lokaler til spillestedet Train og Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Billedkunstcenter, VIA, Lifestyle & Design Cluster samt en række kulturelle aktører, der allerede i dag er forankret i Sydhavnen.

– Med Sydhavnskvarteret vil vi skabe en bydel, hvor du ikke bare arbejder, men hvor du også lever. Det har været vigtigt for os at videreudvikle den nerve af kunst og kultur, der præger området, så Akson og den omkringliggende bydel ikke bare bliver et almindeligt kontorområde, men et sted der summer af liv hele døgnet, udtaler ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe.

Akson vil rumme lejemål fra cirka 700 kvadratmeter til godt 16.000 kvadratmeter. De kommende lejere får udsigt over midtbyen og Aarhusbugten og fællesfaciliteter med blandt andet kantine, mødelokaler og fitness. Akson bliver DGNB-certificeret.