Masterplan for Albertslund Centrum i høring. Visualisering fra masterplanen.
Masterplan for Albertslund Centrum i høring. Visualisering fra masterplanen.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I sommeren 2022 blev en opdateret masterplan for Albertslund Centrum som i offentlig høring. Nu har kommunalbestyrelsen i vestegnskommunen så godkendt planen, der er udarbejdet af Urban Power for Citycon.

Albertslund Centrum blev bygget som et af Danmarks første butikscentre i 1965. Den karakteriske arkitektur og den tidstypiske byplanlægning gjorde hurtigt området kendt i hele Danmark. Citycon overtog centret i i 2013 for 181 millioner kroner.

– Albertslund Centrum har en stærk identitet og historie, og det er glædeligt, at den værdifulde og frugtbare dialog, vi har haft med kommunen i flere år, nu har resulteret i en forankret og vedtaget masterplan, udtaler Veronica Palmgren, Head of Property Development Nordic i Citycon, i en pressemeddelelse.

Området har i dag 60 butikker, mange restauranter og en bred vifte af serviceydelser. Butikscentret er vokset betydeligt i de seneste år med nu omkring 5 millioner årligt besøgende.

Masterplanen skal bane vejen for, at kommunens kulturaktiviteter – Forbrændingen, Musikteatret og biblioteket – integreres i bymidten. der vil blive bygget et stort antal nye boliger og skabt plads til flere arbejdspladser. Planen vil således skabe et levende og dynamisk centrum – døgnet rundt, året rundt.

Planen giver mulighed for omkring 500 nye boliger, 5.000 kvadratmeter detail og 6.000 kvadratmeter blandt bolig og erhverv. Desuden skal der bygges yderligere 7.700 kvadratmeter på Posthusgrunden, så bebyggelsen i området får et samlet omfang på 65.400 kvadratmeter.

– Albertslund gennemgår mange forandringer i disse år. Det skaber et behov for at udvikle og revitalisere Albertslund Centrum, så det fortsat er et moderne og fælles centrum for alle i kommunen. Den fremtidige ombygning giver mulighed for moderne butiksarealer og stærkere forbindelser til de omkringliggende områder, udtaler Jacob Bannor, Commercial Manager i Citycon.

Målet er at skabe en bedre forbindelse mellem bymidtens mange kulturelle muligheder, de grønne områder og de mange nye bolig- og byudviklingsprojekter i kommunen. Det er eksempelvis ombygninger af det tidligere fængselsområde Vridsløselille, Coop Byen og Hersted Industripark.

Forberedelserne til den næste detaljerede plan, som forventes at blive udarbejdet i 2024, er nu i gang.