Mølbak Landinspektører får afdeling i Aarhus

Mølbak Landinspektører føjer en aarhusiansk adresse til sine lokationer. Med sig har landinspektørerne så store ambitioner, at holdet i Aarhus allerede er fordoblet. Og opgaverne griber også allerede om sig.

Landinspektør og markedskoordinator til Mølbak Landinspektører i Aarhus, Rune Andersen og landinspektørerne Torben Grundfør Richter og Emil Lundum Kappen. Foto: PR.
Landinspektør og markedskoordinator til Mølbak Landinspektører i Aarhus, Rune Andersen og landinspektørerne Torben Grundfør Richter og Emil Lundum Kappen. Foto: PR.

Med det nye år har Mølbak Landinspektører fået helt ny adresse i Aarhus. Den rådgivende landinspektørvirksomhed har ambitiøse planer for det nye, aarhusianske hold med sig i flyttekasserne, lyder det i en pressemeddelelse.

– Vi har længe haft en ambition om at etablere en ny, permanent afdeling af Mølbak i Aarhus. Nu er tiden inde med de første medarbejdere, og vi ser frem til ikke blot at få kortere transport til vores mange arbejdsopgaver vest for Storebælt, men især også til her at rykke tættere på vores kunder i det daglige, udtaler Lars Gjøg Petersen, direktør i Mølbak Landinspektører.

De ansatte i den nye afdeling Aarhus får 120 kolleger i Mølbak, hvoraf de 80 er ansat i Danmark. En stor del har base fra kontoret i henholdsvis København og Roskilde, men derudover har Mølbak Landinspektører kontorer i Køge, Næstved og Greve.

Vest for Storebælt har Mølbak allerede et enkelt, etableret projektkontor i Aalborg, men nu er en ny nål sat i Aarhus på Mølbaks landkort. Den aarhusianske base er i et kontorfællesskab på havnen i et flerbrugerhus, hvor også arkitekter og landskabsarkitekter, samt ingeniører og IT-virksomheder er blandt lejerne. Den løsning giver også mulighed for, at afdelingen i Aarhus kan vokse mere, ende den allerede er.

– Den umiddelbare ambition er at få 12-15 faste medarbejdere i vores nye aarhusianske filial, og heraf vil vi gerne have ansat halvdelen allerede inden udgangen af 2023. Det gælder først og fremmest rekruttering af landinspektører, men også kort- og landmålingsteknikere og studerende. Vi begyndte kun to, og vi er nu
allerede fire, så vi er godt på vej, siger Rune Andersen.

Mølbak Landinspektører får afdeling i Aarhus. Foto: PR.
Mølbak Landinspektører får afdeling i Aarhus. Foto: PR.

Han er selv nyligt rekrutteret og tiltrådt som landinspektør og markedskoordinator til Mølbak Landinspektører i Aarhus den 1. december sidste år.

Hans første lokale kollega, Torben Grundfør Richter, der tidligere har arbejdet hos vejdirektoratet og senest har været selvstændig konsulent hos Odense letbane, har derimod allerede gennem et års tid været tilknyttet Mølbak.

De to sidst kommende kolleger i den østjyske hovedstad er en kort- og landmålingstekniker samt endnu en landinspektør, som begge er rekrutteret lokalt.

Ud over at rekruttere nye medarbejdere og kolleger til afdelingen er den nye Aarhus-kvartet allerede i fuld gang med at løfte flere ekspropriationsopgaver i forbindelse med igangværende jernbaneprojekter i Vestdanmark, da Mølbak Landinspektører er Ledende Landinspektør og rådgiver ved De Statslige Ekspropriations-kommissioner i forbindelse med etablering og modernisering af jernbaneanlæg i hele Danmark.

– Men vi har også allerede en del arbejdsopgaver for Aarhus Kommune. Eksempelvis udviklingsprojektet mellem kommunen og DSB om Perlekæden i og omkring Aarhus Banegård. Ligeledes har vi opgaver med Aarhus Letbane og de nye værkstedbygninger for DSB. Og så skal vi nu også i gang med scanningen i forbindelse med Marselisborg-tunnelen. Det er en opgave for Vejdirektoratet, vi i det nye team er stolte over netop at have vundet, slutter Torben Grundfør Richter.