Nature Energy rykker ind i Agro Food Park i Aarhus. Fra venstre: Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), administrerende direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund, og direktør for Agro Food Park, Anne-Marie Hansen. Foto: Aarhus Kommune.
Nature Energy rykker ind i Agro Food Park i Aarhus. Fra venstre: Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), administrerende direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund, og direktør for Agro Food Park, Anne-Marie Hansen. Foto: Aarhus Kommune.

Nature Energy vil opbygge et større kraftcenter i Aarhus med ekspertise inden for grøn omstilling og energiforsyning. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Ifølge kommunen har Nature Energy har valgt at etablere sig i Agro Food Park, hvor de første 50 medarbejdere allerede er på vej på plads.

– Allerede i dag spiller biogas en nøglerolle i den grønne omstilling. Den politiske ambition i Danmark er et 100 procent grønt gasnet i 2030, og den ambition vil vi gerne understøtte. At føre de planer ud i livet, kræver stærke kompetencer og flere kolleger i virksomheden. Derfor opruster vi med et større kraftcenter i Aarhus. Her har vi har adgang til de rette kompetencer, ligesom universitetet og de øvrige uddannelsesinstitutioner bidrager med højt kvalificeret arbejdskraft, udtaler administrerende direktør Ole Hvelplund fra Nature Energy.

Nature Energy udvikler, bygger og driver biogasanlæg i stor skala. I 2019 åbnede et af verdens største biogasanlæg til dato i Korskro ved Esbjerg. Det kan behandle over 700.000 ton bioaffald årligt.

Læs også: Genbrug af regnvand kan blive et krav ved nybyggeri i Aarhus

Selskabet har i dag 13 anlæg i Danmark og et i Holland. Desuden er et anlæg under opførelse i Frankrig, ligesom en række projekter er undervejs i USA og Canada. Et af virksomhedens danske anlæg er Bånlev ved Trige nord for Aarhus. Det står over for en større udvidelse.

Mere end 100 virksomheder har i dag adresse i Agro Food Park, og 1.500 medarbejdere er beskæftiget i innovationsmiljøet.

– I Agro Food Park er vi meget glade for, at Nature Energy er blevet en del af vores fællesskab. Nature Energy og hele biogasbranchen viser at landbrugs- og fødevareerhvervet er mangfoldigt, og hvordan værdikæden hænger sammen, når restprodukterne fra landbruget, fødevarevirksomhederne, forbrugerne med videre bliver genbrugt og skaber ny energi, udtaler direktør for Agro Food Park, Anne-Marie Hansen.

I 2023 blev Nature Energy solgt til Shell som et 100 procent ejet datterselskab. Nature Energy har mere end 500 medarbejdere.