Nyt parkeringshus i Coop Byen i Albertslund bygges af NCC. Parkeringshuset er udviklet i samarbejde med Holscher Nordberg Architecture and Planning og KI Rådgivende Ingeniører.
Nyt parkeringshus i Coop Byen i Albertslund bygges af NCC. Parkeringshuset er udviklet i samarbejde med Holscher Nordberg Architecture and Planning og KI Rådgivende Ingeniører.

Coop Byen bliver en ny bydel i Albertslund. Her udvikler PensionDanmark 350 boliger, et fælleshus, et parkeringshus og en bypark i dét, der bliver det første bykvarter i Coop Byen.

Parkeringshuset skal opføres af NCC, oplyser entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse.

– Vi er særligt glade for projektets bæredygtige tiltag, hvor byggematerialer fra en tidligere bygning på grunden bliver genbrugt, udtaler Thomas Kjær Petersen, der er senior projektudviklingschef i PensionDanmark Ejendomme.

Ifølge NCC vil parkeringshuset med sin centrale placering fungere som en slags indgang til Coop Byen og de nye boliger. Uderummet omkring bygningen er designet til at understøtte fysiske aktiviteter; blandt andet med etableringen af en motionstrappe på facaden.

Projektet tager udgangspunkt i NCC’s egenudviklede parkeringshuskoncept.

– Vores parkeringshuskoncept er grundigt gennemtænkt, og vi er meget stolte af det, siger Jesper Gaarde, produktionsdirektør i NCC.

– Vi har udviklet et parkeringshus, som ikke bare er økonomisk konkurrencedygtigt – både i forhold til opførelse og udgifter til drift og vedligeholdelse. Vi tilbyder et basiskoncept, hvor kunden kan tilvælge en række løsninger, for eksempel alternative materialer til facaden.

Parkeringshuset er udviklet i samarbejde med Holscher Nordberg Architecture and Planning og KI Rådgivende Ingeniører.

Genbrug og klatreplanter

Der udføres en levende facade af strækmetal i aluminium, som forskellige klatreplanter vokser godt op ad. Desuden anvendes overskudstræ og genbrugte naturskiferplader fra den gamle Coop mandskabsbygning, der tidligere stod på grunden. De fire facader varieres, så de passer til de områder, de vender ud mod.

Det nye parkeringshus får cirka 460 parkeringspladser i 13 forskudte niveauer. Pladserne skal stå til rådighed for både medarbejdere i Coop samt for beboere og gæster i områdets nye boliger.

På den måde udnyttes parkeringshuset dobbelt ved at rumme medarbejdernes biler i dagtimerne og beboernes efter fyraften. Parkeringshuset får ekstra brede ramper, så trafikken op og ned i huset kan glide nemt. Derudover bliver parkeringshuset certificeret til DGNB-guld.

Parkeringshuset i Coop-byen er endnu et parkeringshus, der opføres efter det koncept, som NCC har udviklet i samarbejde med Holscher Nordberg Architecture and Planning og KI Rådgivende Ingeniører. Det første parkeringshus inden for konceptet blev opført ved Herlev Sygehus i 2018.