NCC skal lave en styret underboring under Storå vest for Holstebro. Foto: NCC.
NCC skal lave en styret underboring under Storå vest for Holstebro. Foto: NCC.

NCC skal nu være med til at binde Thor Havvindmøllepark sammen med elnettet. Det betyder i praksis, at der skal føres 31 kilometer 220 kV kabler fra Idomslund vest for Holstebro til Volder Mark syd for Lemvig.

Her bygges en ny transformerstation, hvorfra strømmen fra vindmølleparken overføres til elnettet. Det skriver entreprenørgiganten i en pressemeddelelse.

– Elnettet er en central del af vores infrastruktur og uden sikre energileverancer kan samfundet ikke udvikle sig. Infrastruktur er et område, hvor NCC er meget stærk og en af de store aktører i landet. Vi har kundskaberne til at løse den slags komplekse projekter fra planlægning til levering, og vi ser frem til samarbejdet med Energinet, siger Flemming Carlsen, direktør for NCC Infrastructure i Danmark.

De 24 kilometer nedgraves, og så skal der udføres syv kilometer styret underboring, hvor kablerne føres igennem.

Den styrede underboring pågår fra sommeren 2023 til sommeren 2024, og alt grave- og kabelarbejdet pågår fra april 2024 til og med oktober 2024.

Arbejdet udføres både af medarbejdere fra NCC og fra det NCC-ejede selskab Jakobsen & Blindkilde. Ordren er på 135 millioner kroner.

Arbejdet begynder i sommeren 2023 og forventes afsluttet i oktober 2024.