Tysk udvikler bag nyt hotel i Thyborøn

Tyske Robert C. Spies skal sammen med Werk Arkitekter udvikle et nyt hotel i Thyborøn på vegne af Lemvig Kommune og havnen.

Tyske Robert C. Spies står i samarbejde med danske Werk Arkitekter bag planen om et nyt hotel- og lejlighedsbyggeri i Thyborøn.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Projektets fokus er på tre målgrupper: Udover turister og lokale henvender man sig også til ansatte i havne- og energibranchen, fremgår det af meddelelsen.

– Med den moderne hotel- og lejlighedsejendom realiseres et nyt fyrtårnsprojekt direkte på Thyborøn havn, udtaler Andreas Fuchs, administrerende direktør i Robert C. Spies Nordics.

Robert C. Spies skal stå for udviklingen af det 6.000 kvadratmeter store hotelprojekt på vegne af Lemvig Kommune og Thyborøn Havn, som ejer arealet.

Når der er indgået aftale med en hoteloperatør, er det planen, at projektet skal videresælges til en dansk eller tysk investor.

Hotellet skal efter planen stå klar til at tage imod gæster i 2027 eller 2028.

– Vi er meget glade for, at vi har kunnet få en erfaren konsulent i Robert C. Spies Nordics, som allerede har udviklet og gennemført flere succesfulde ejendomsprojekter i Danmark. For os er området af strategisk betydning for at videreudvikle turismeinfrastrukturen i Thyborøn, udtaler borgmester i Lemvig Kommune, Erik Flyvholm (V).

– Den nye bygning skal bidrage til at forbinde havnen, promenaden og bymidten tættere. Derudover vil der blive skabt nye helårsovernatningsmuligheder for besøgende og virksomheder, der giver et reelt alternativ til sommerhuse i området.

Thyborøn besøges årligt af 150.000 tyske turister kommer, og tendensen er stærkt stigende med omkring 30.000 gæster årligt.

I 2026 forventer Lemvig kommune i alt op mod en million overnatninger fra ind- og udland.