Nordicals skal stå for udlejning af kontortårn i Odense

A. Enggaard og PKA har valgt Nordicals Odense til at stå for udlejningen af et højhus med kontorer fordelt på 11 etager i Banebyen.

A. Enggaard og PKA står bag udviklingen af hele Banebyen på den tidligere slagtergrund ved Østre Stationsvej i Odense, hvor der både skal bygges et hotel med 170 værelser, et kontortårn og 800 boliger.

Entreprenørvirksomheden og pensionskassen har valgt Nordicals Odense til at stå for udlejningen af et kommende højhus med cirka 10.000 kvadratmeter kontorlokaler i udviklingsområdet.

Det skriver erhvervsmæglerfirmaet i en pressemeddelelse.

Kontortårnet, som er en del af The Station-projektet, bliver 11 etager højt og placeres lige ved Byens Bro mellem Odense Banegård og Odenses indre havn, hvor der er fart på byudviklingen.

I stueplan bliver kontorbygningen forbundet med det 8.800 kvadratmeter store hotel med café, restaurant, lobby og lignende.

– Det er på alle måder et enormt spændende projekt, som vi sjældent ser i Odense i denne størrelse og kvalitet. Synergieffekten med det kommende hotel synes vi er rigtig spændende, idet der kan skabes en levende og spændende stueetage til glæde for både kontorhusets brugere, hotelgæster og besøgende fra den omkringliggende by, siger Christopher Bøje, der er udlejningschef og erhvervsmægler hos Nordicals Odense.

Han peger også på kontorprojektets centrale, bynære placering, ejendommens synlighed og bæredygtighedsprofil tæt på Odense Banegård med effektive forbindelser med både tog, letbane og bus som store fordele.

– Mange vil også sætte stor pris på lokationen nær Odenses indre havn og den korte afstand til byens gågadenet, fremhæver Christopher Bøje.

Til det kommende kontortårn hører desuden parkeringsmuligheder.

Kontorejendom til en eller flere lejere

Nordicals Odense skal stå for udlejningen af kontorlokalerne i højhuset, som A. Enggaard og PKA opfører i Banebyen. Visualisering: C.F. Møller Architects.
Nordicals Odense skal stå for udlejningen af kontorlokalerne i højhuset, som A. Enggaard og PKA opfører i Banebyen. Visualisering: C.F. Møller Architects.

Hos A. Enggaard fremhæver koncernen, at kontortårnet med omkring 950 kvadratmeter på hver etage har mulighed for faciliteter såsom kantine og mødecenter til fælles brug for husets brugere.

– Vi har indtænkt stor fleksibilitet i kontorprojektet, som enten kan udlejes til én domicillejer eller opdeles til flere forskellige lejere med mulighed for eksempelvis fælles møde- og kantinefaciliteter. Man vil som lejer få gode muligheder for medbestemmelse i forbindelse med indvendig aptering og indretning, forklarer projektudviklingschef i Odense Jonas Kirkeby Nielsen.

Han oplyser, at hele The Station-projektet går i jorden, når lokalplanen er vedtaget, og der er fundet én eller flere lejere til kontordelen.

– Vi mener, at vi har en unik og attraktiv vare med en sjældent god placering stationsnært i midtbyen, så jeg er meget optimistisk med hensyn til den videre bygge- og udlejningsproces, siger A. Enggaards projektudviklingschef, der forventer tidligst indflytning i kontorejendommen i slutningen af 2027.

Omfattende udviklingsprojekt midt i Odense

Lokalplanen for The Station-projektet, som er tegnet af anerkendte C.F. Møller Architects, forventes at blive sendt i høring i løbet af sommeren.

A. Enggaard vil i gang med hotel-byggeriet “så hurtigt som muligt”, og hvis alt går efter planen, vil første spadestik til hele erhvervsbygningen på samlet cirka 18.800 kvadratmeter blive taget omkring årsskiftet 2024/25.

Både The Station og resten af Banebyen er planlagt til at blive bæredygtighedscertificeret.

The Station-projektet er tegnet af C.F. Møller Architects, mens udviklingsplanen for Banebyen er udarbejdet af Cobe, Urban Creators, Artelia og 103 Rådgivende Ingeniørselskab.

Udviklingsplanen omfatter på 86.000 kvadratmeter bebyggelse, hvoraf 53.100 kvadratmeter vil være boliger, der fortrinsvis vil være små lejligheder.

Der skal bygges 23.350 kvadratmeter erhverv. Foruden hotel og kontorer omfatter erhvervsdelen en dagligvarebutik, og endeligt skal der bygges et parkeringshus på 9.650 kvadratmeter.

Banebyen udvikles på den såkaldte Vivagrund, hvor der i en årrække var planer om at etablere et stort butikscenter, som altså aldrig blev realiseret.

Vest for Banebyen er der desuden planer om at bygge højhuse i 9-20 etager ud til Jarlsberggade.