AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Tilbage i 2019-20 blev medarbejderne flyttet fra det tidligere rådhus på Ådalsparkvej 2 i Hørsholm til Slotsmarken, da der blev fundet skimmelsvamp i betonkonstruktionen i rådhusbygningerne.

Kommunalbestyrelsen besluttede i april 2020, at ejendommen på Ådalsparkvej skulle forberedes til salg.

Kommunen fik af Cushman & Wakefield | RED udarbejdet fem forskellige scenarier for udvikling af grunden med parcel- eller rækkehuse og en bebyggelsesprocent på mellem 30 og 60 procent.

På møde i maj 2023 besluttede kommunalbestyrelsen så, at der skulle arbejdes med et scenarie, hvor Ådalsparkvej 2 skulle udstykkes til parcelhuse.

I dag er sagen på dagsordenen i Byudviklingsudvalget, hvor politikerne drøfter, om der skal bevilges 25 millioner kroner til nedrivning af den skimmelramte rådshusbygning, selvom den fremtidige anvendelse af området endnu ikke er på plads. Det skriver SN.dk.

Læs også: Nordsjællandsk skoleejendom skal omdannes til 40 boliger

– Vi har stadig ikke de ordentlige tal på plads til at vurdere, hvad det reelt vil koste at udlægge det til parcelhuse – hvor mange parceller, der i givent fald er plads til og hvor meget der for eksempel skal bruges til regnvandopsamling. For at give os mere tid til at få afklaret de usikre faktorer er det en måde at komme videre, at vi nu adskiller det i to dele, siger formand for Byudviklingsudvalget, Charlotte Kirchheiner (K), til SN.dk.

Ejendommen har et regulært grundareal på 34.834 kvadratmeter og en bygningsmasse på cirka 13.000 kvadratmeter, hvoraf rådhusbygningen udgør knap 11.260 kvadratmeter, mens rådhushallen er omkring 1.640 kvadratmeter stor.

Nedrivningen forventes at koste 25 millioner kroner, og det forventes, at det samlet tager 10-12 måneder, fra det er besluttet at rive bygningen ned, til entreprisen er udført.

Nedrivningsentreprisen skal i udbud, idet den overstiger EU’s tærskelværdier. Et udbud forventes at tage cirka 3 måneder, mens selve nedrivningen forventes at tage 6-7 måneder.