Nordstern bygger boliger og ny Netto i Viby Syd for Koncenton. Projektet er udvikles sammen med Pro Developments.
Nordstern bygger boliger og ny Netto i Viby Syd for Koncenton. Projektet er udvikles sammen med Pro Developments.

Nordstern og Pro Developments står bag udviklingen af et nyt by- og boligområde i Viby Syd. Foruden boliger opføres en ny Netto-butik og en OK benzintank med vaskehal i området.

Den største danske ejendomsinvestor i Danmark de seneste fire år, Koncenton, har købt projektet i Viby. Det oplyser Nordstern i en pressemeddelelse.

– Vi er meget glade for at kunne præsentere dette nye, spændende projekt for vores investorer. Kombinationen af den bynære placering tæt på Aarhus og moderne, indbydende boliger gør det til et meget stærkt projekt, som vi har store forventninger til. Vi er ikke i tvivl om, at det bliver attraktivt for de kommende lejere og dermed også for investorerne, udtaler ejendomsdirektør i Koncenton Anders Bangsgaard.

Der opføres i alt 10.000 kvadratmeter boliger af varierende størrelse fordelt på både rækkehuse og et punkthus i seks etager. Mellem boligerne etableres et grønt, rekreativt område med åben adgang for alle.

Desuden skal der bygges en dagligvarebutik på 1.200 kvadratmeter, hvor Netto rykker ind med en ny butik. Dertil kommer den nye OK benzintank med tilhørende vaskehal. Hele projektet certificeres til DGNB Guld.

– Vi har nogle stærke samarbejdspartnere med i dette projekt, der, ligesom os, har høje bæredygtighedsambitioner, siger Torben Modvig, koncernchef i Nordstern.

Det er de to boligforeninger Aarhus Omegn og Alboa, der har solgt af arealerne, hvor projektet opføres.

– Projektet fuldender en mangeårig byudvikling i området. En byomdannelse som nu afsluttes med 140 nye moderne boliger, Netto-butik med udsigtsboligtårn og OK-vaske- og tankanlæg. Alt sammen tæt på uddannelser, arbejdspladser, infrastruktur, butiksområdet Megasyd, naturen og Aarhus midtby. Aarhus kommune har også stadig mulighed for at udnytte et sidste byggefelt i området, siger cand.merc. Brian Svart, indehaver af Pro Developments.

Projektet er startet op i begyndelsen af 2023, og den sidste del forventes afleveret i sommeren 2024.