Nordstern skal renovere 888 boliger i Hedemarken i Albertslund for Boligselskabet AKB, Albertslund.
Nordstern skal renovere 888 boliger i Hedemarken i Albertslund for Boligselskabet AKB, Albertslund.

I maj rykker Nordsterns byggeledelse ind i Hedemarken i Albertslund. Boligområdet står over for en overhaling af de større. Renovering kommer til at stå på i de kommende tre et halvt år, oplyser Nordstern i en pressemeddelelse.

– I Boligselskabet AKB, Albertslund har vi stort fokus på bæredygtighed, og vi ser derfor frem til, at vores boliger bliver energioptimeret, udtaler René Løfqvist, der er formand for boligselskabet, i meddelelsen.

Hedemarken består af i alt 888 boliger fordelt på 18 boligblokke – seks lave blokke og 12 høje. De seks lave blokke skal alle have udskiftet facade og tag. De 12 høje blokke får ligeledes udskiftet facade og tag, samtidig med at de får påbygget altaner.

De fleste lejligheder er beboet under renoveringen, men i otte opgange vil beboere blive genhuset, da der her skal ombygges lejligheder til tilgængelighedsboliger og isættes elevatorer.

På toppen af Hedemarken anlægges nye solcelleanlæg som en del af et pilotprojekt fra Landsbyggefonden. Beboerne kan efter renoveringen se frem til en lavere energiregning, da alle boliger også efterisoleres.

Energibesparelserne er dog ikke nær så synlige som det grønne islæt der kommer på udenomsarealerne, der alle får opdaterede gårdhaver og belægning.

– Vi er meget glade for, at Boligselskabet AKB, Albertslund har valgt os som hovedentreprenør på Hedemarken. Det er en dygtig og ambitiøs boligorganisation, vi har samarbejdet med i planlægningen af denne renovering, og det er godt at se, at den deler vores ønske om at kunne levere et mere bæredygtigt byggeri til de beboere, der skal bo og leve her, udtaler Torben Modvig, koncerndirektør i Nordstern.

Boligerne i Hedemarken blev opført i 1967-69 i Albertslund. Hedemarken har kortvarigt været på listen over Danmarks udsatte boligområder, men udviklingen er ved at vende. Renoveringen af Hedemarken forventes at stå færdig ved udgangen af 2026.