Nu bygges Lighthouse-tårnet på Aarhus Ø

Et 142 meter højt boligtårn begynder nu at tage form på spidsen af Aarhus Ø. Ejerkredsen bag byggeriet Lighthouse kan nemlig fortælle, at alle formelle forbehold er ophævet, plantegningerne er endelige, bundpladen til tårnet er støbt og salget af de 395 lejligheder kan officielt gå i gang.

I år 2022 står Lighthouse-byggeriet færdigt på Aarhus Ø. Det bliver Danmarks højeste boligbyggeri med 45 etager og med Aarhus Bugten som nærmeste nabo. Første etape af Lighthouse blev bygget i 2012 og nu bliver projektet fuldendt med i alt tre nye bygninger – Fyrtårnet, Kanalhuset og Promenadehuset.

Den internationalt anerkendte arkitektvirksomhed 3XN står bag Lighthouse og har været med på rejsen fra første streg blev tegnet på første etape af projektet.

Kim Herforth, stifter og kreativ direktør hos 3XN, glæder sig over, at Lighthouse-projektet nu kan fuldendes og markere sig som et vartegn for Aarhus.

– Lighthouse er et fascinerende projekt. Det har en helt særlig nærhed til havet, hvilket har givet inspirationen til arkitekturen. Bugtens bølger er med til at forme bygningen og med en placering helt ud til Aarhus Bugten vil Lighthouse markere sig som et fyrtårn og vartegn for hele Aarhus.

Et byggeri med 395 lejligheder og et tårn på 142 meter kræver et stærkt team. Derfor har ejerkredsen indgået et samarbejde med forskellige eksperter inden for både entreprise, salg og finansiering.

Den velkendte entreprenørvirksomhed Aarsleff står for opførelsen af Lighthouse, mens både Nybolig Aarhus City og danbolig Aarhus City står bag salget af de 395 lejligheder.

Derudover har ejerkredsen indgået et strategisk samarbejde om finansieringen med den europæiske kapitalforvalter CapMan Real Estate samt Nykredit.

– Lighthouse er nok det mest spektakulære boligprojekt i Danmark lige nu, og vi er glade for, at vi har fået muligheden for at være en del af dette projekt, udtaler Hasse Wulff, investeringsdirektør hos CapMan.

– Som kundeejet bank er det en af Nykredits værdier, at vi vil bidrage til udvikling i by og på land, og derfor er vi særdeles glade for at kunne levere finansieringen til dette unikke projekt. Projektet vil i høj grad blive et signaturprojekt for udviklingen af Aarhus som by, supplerer af Henrik Damsgaard, regionsdirektør hos Nykredit Aarhus

Bugtcenter, udsigtsplatform og restaurant i toppen

Lighthouse er placeret i Aarhus’ nye bydel – Aarhus Ø. En bydel i rivende udvikling hvor både boliger, restauranter, teater, havnebad og meget andet er kommet til i løbet af de seneste år.

Det er ambitionen med Lighthouse at skabe et byggeri, som er med til at udvikle den nye bydel og gøre Aarhus Ø attraktiv for beboere såvel som besøgende og turister.

Det betyder, at der i toppen af Lighthouse vil være en udsigtsplatform samt restaurant eller café, der er tilgængelig for offentligheden. I stueplan kommer blandt andet café eller restaurant samt et bugtcenter, hvor besøgende kan lære mere om Aarhus Bugten.

Ud over aktiviteter for offentligheden er ambitionen med Lighthouse også at skabe et byggeri, der favner bredt og giver flere mulighed for at bo tæt på vandet i Aarhus.

– Vi har fra starten haft en ambition om, at Lighthouse ikke blot skal indeholde lejligheder på 200-300 kvadratmeter til tocifrede millionbeløb. Derfor er det et byggeri, hvor der er også er et stort antal to- og treværelses lejligheder og hjem for familier, par, unge og ældre, der gerne vil have en god udsigt midt i Aarhus, fortæller Claus Hommelhoff, der sammen med blandt andre Kilden og Hindby er en del af ejerkredsen i Lighthouse United ApS, som overtog projektet efter finanskrisen.

Der er længe blevet rumsteret, gravet og forberedt til Fyrtårnet på byggepladsen på spidsen af Aarhus Ø. I marts måned begynder Lighthouse også at tage form i højden, hvor der vil blive bygget en etage om ugen.

Fakta om Lighthouse

Lighthouse kommer til at bestå af i alt seks bygninger, hvoraf tre bygninger er bygget i 2012 og de tre nye – Fyrtårnet, Promenadehuset og Kanalhuset – står færdig i 2022. Fyrtårnet bliver 142 meter fordelt på 45 etager. Hele byggeriet kommer til at bestå af 395 lejligheder, udsigtsplatform og restaurant eller café i toppen samt et bugtcenter og restaurant eller café i stueetagen.

Der er på nuværende tidspunkt solgt 70 boliger i byggeriet. Byggeriet rummer boliger med to til fem værelser, hvoraf størstedelen har udsigt til Aarhus Bugten. Priserne starter fra 2,1 milloner kroner.

Fundamentet til Fyrtårnet har krævet en helt særlig metode. Det betyder, at der er støbt 28 pæle 70 meter ned i jorden med en diameter på to meter. Oven på pælene er der støbt en bundplade af 1.400 kubikmeter beton, hvori der desuden er 300 tons armering.