Nu sættes grunde i Gudenåparken i Tørring til salg.
Nu sættes grunde i Gudenåparken i Tørring til salg.

I Tørring begynder Gudenåparken at tage form, og i april 2022 går salget af byggegrunde officielt i gang. Det fremgår af den pressemeddelelse fra initiativtager til det nye boligfællesskab, Brian Christiansen, der i øvrigt er stifter og medindehaver af teambuilding-firmaet CoastZone med base i Skanderborg.

Brian Christiansen har arbejdet med projektet siden 2004. I alt er der 88 grunde i Gudenåparken, hvor 28 grunde er solgt til typehusfirmaet Hybel, som opfører rækkehuse i området. Derudover er fem grunde er udlånt til Fredericia-virksomheden Mobile House, der er blandt landets førende virksomheder inden for midlertidigt byggeri. Mobile House bygger såkaldte “tiny houses” i området. Endeligt er 12 grunde afsat til gårdhavehuse, hvoraf tre allerede er blevet opført. Det efterlader i alt 55 byggegrunde, som nu bliver sat til salg.

– Idéen er, at vi får et boligområde målrettet tre livsfaser: De unge par, som lige har stiftet familie, familier, hvor ungerne er ved at flytte hjemmefra og de par, hvor børnene er fløjet fra reden. Folk, som elsker naturen, og gerne vil være en del af et fællesskab, udtaler Brian Christiansen i meddelelsen.

Af den fremgår det, at visionen er skabe et område, “hvor der er mere tid til at leve livet, lege og være sammen med familie og venner, og hvor boligerne har en størrelse, der blot opfylder behovene i dagligdagen, mens resten findes i fællesarealerne”.

– Grundenes størrelse gør, at man kan få en have, der er overskuelig at holde, mens vi har pedeller til at holde de mange fællesområder. I projektet er uderummet tænkt meget ind, så man kan leve ude en større del af året og få et fællesskab på tværs af par og familier, hvis man vil. Man kan naturligvis vælge fællesskabet til og fra, som man ønsker, udtaler Brian Christiansen.

Fællesfaciliteterne rummer plads til overnatning for gæster, kontorpladser, industrikøkken, en forsamlingssal med plads til 200 personer samt et fitnesscenter, udendørs træningsbane, et kreativt værksted og værksteder med pusleplads til biler og cykler. Der er også adgang til badesø og strand med vildmarksbad og sauna.

Nu sættes grunde i Gudenåparken i Tørring til salg.
Nu sættes grunde i Gudenåparken i Tørring til salg.

Fællesskab og klima i centrum

De huse, som allerede er opført, er bygget i bæredygtige og klimavenlige materialer, og fællesarealerne er tænkt som et supplement til boligerne.

– Det her er den første bebyggelse på Gudenåens løb. Der er både grunde med udsigt til åen og den interne sø. Samtidig ligger området med maksimalt 30 minutters køretid til 600.000 arbejdspladser, tæt på pasningsmuligheder, skole og gymnasium i Tørring og masser af muligheder for udfoldelse i naturen. Det er en perle, udtaler Brian Christiansen med henvisning til globale virksomheder som Lego, Siemens og Bestseller.

Der er åbent hus i Gudenåparken ved Egholmvej 2 den 16. og 24. april mellem klokken 12 og 14. Alle er velkomne, og tilmelding er ikke nødvendig.

Læs mere om området her.