Administrerende direktør for Transport i Rambøll Gruppen, Stefan Wallmann. Foto: PR.
Administrerende direktør for Transport i Rambøll Gruppen, Stefan Wallmann. Foto: PR.

Stefan Wallmann er udnævnt som ny administrerende direktør for forretningsenheden Transport hos Rambøll Gruppen.

Det skriver rådgivningsvirksomheden i en pressemeddelelse.

Som administrerende direktør for transportforretningen skal Stefan Wallmann stå i spidsen for 3.800 medarbejdere, der leverer bæredygtige løsninger på tværs af veje, broer, havne og offentlig transport.

Transport er Rambølls tredjestørste forretningsenhed, der står for 19 procent af Rambøll Gruppens samlede omsætning.

– Dekarboniseringen af transportsektoren er en presserende nødvendighed for at sikre en bæredygtig fremtid og nå vores globale klimamål. Udfordringen er stor, men muligheden for at gøre en meningsfuld forskel er endnu større. Som partner for bæredygtig forandring ønsker Rambøll at spille en central rolle i denne vigtige globale udvikling, udtaler Peter Heymann Andersen, Koncerndirektør i Rambøll.

– Stefan er en erfaren leder, der har stor international erfaring fra transportsektoren og en stærk forståelse for at drive store transportprojekter globalt. Dette sammen med hans erfaring med jernbaneprojekter og indgående kendskab til især det tyske marked, hvor jernbaner er et stort investeringsområde, gør Stefan til den rette person til at lede vores forretningsenhed for Transport, siger han.

De seneste fem år har Stefan Wallmann været administrerende direktør for Rambøll i Tyskland. Under hans ledelse er Rambølls tyske forretning vokset fra 500 til 1.100 medarbejdere.

Han ser frem til at begynde på sin nye rolle og sit nye ansvar.

– Rambøll arbejder aktivt for at accelerere en bæredygtig forandring og facilitere den globale omstilling til mere bæredygtig transport. Som førende inden for løsninger med et lavere klimaaftryk til transportsektoren tilbyder Rambøll skræddersyede løsninger, der bringer transportsektoren ind i det 21. århundrede. Vores team af eksperter samarbejder med både private og offentlige kunder for at hjælpe dem med at nå deres bæredygtighedsmål, fra projekter inden for forbedring af jernbanenetværk til dekarbonisering af skibsfart og smarte transportkoncepter til bæredygtige byer og samfund, der er gode at leve i, siger han.

Før han kom til Rambøll, har Stefan Wallmann haft andre ledende stillinger med særligt fokus på det globale transportmarked.