Ny busterminal ved Dybbølsbro er snart klar til åbning

Københavns nye fjernbusterminal står snart klar til at tage imod busser og passagerer. Nu sætter Københavns Kommune dato for åbningen.

Ny busterminal ved Dybbølsbro er snart klar til åbning. Foto: Vejdirektoratet.
Ny busterminal ved Dybbølsbro er snart klar til åbning. Foto: Vejdirektoratet.

Anlægsarbejdet til busterminalen begyndte i 2021. I alt har terminalen kostet cirka 165 millioner kroner, og den 6. juni 2024 er den klar til åbning.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

– I mange år har det været kaotisk og utrygt at stige af og på busserne på Ingerslevsgade. Det kan vi som en moderne, international storby ikke byde turister og andre rejsende. Den kollektive trafik skal være attraktiv og nem at bruge for alle. Derfor er jeg stolt af, at vi nu vinker endegyldigt farvel til trafikkaosset og i stedet kan byde rejsende og busser velkommen til en ny, moderne busterminal, udtaler overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Terminalen er lavet til at kunne servicere cirka 1,4 millioner passagerer årligt. På et hverdagsdøgn er det cirka 195 busser.

Den nye busterminal ligger under Dybbølsbro på en smal tange mellem baneterrænet og Carsten Niebuhrs Gade.

Her er der god adgang for fjernbusserne fra Ring 02, og der er flere muligheder for offentlig transport i nærheden – blandt andet Dybbølsbro Station, buslinje 7A og 11 samt den kommende metrostation Havneholmen ved butikscentret Fisketorvet, der åbner den 22. juni. Derudover står 200 cykelparkeringspladser klar til dem, der tager cyklen.

Læs også: Stor udvidelse af Fisketorvet rykker nærmere

Ny busterminal ved Dybbølsbro er snart klar til åbning. Foto: Vejdirektoratet.
Ny busterminal ved Dybbølsbro er snart klar til åbning. Foto: Vejdirektoratet.

Det er Vejdirektoratet, der har opført busterminalen for Københavns Kommune, mens Movia vil stå for den daglige drift.

– I Movia glæder vi os til åbningen af den nye busterminal. Vi ser vi frem til at give fjernbuskunder og busoperatører den trafikinformation, der også gør rejsen med fjernbus til en god oplevelse. Og gør det let og enkelt for kunderne at fortsætte rejsen i hovedstadsområdet med metro, S-tog eller en af de gule busser, siger Dorthe Nøhr Pedersen, administrerende direktør i Movia.

– Fremover bliver Dybbølsbro et nyt knudepunkt i byen, hvor flere transportformer mødes. Vi er glade for at have bidraget til en løsning, der sikrer en let og sikker tilgængelighed for byens mange fjernbuspassagerer, supplerer Jens Holmboe, direktør i Vejdirektoratet.

Om den nye busterminal ved Dybbølsbro

  • Der er anlagt 15 busholdepladser, hvoraf 12 er til 15-meter busser, og tre er til 18-meter busser. Hertil er der etableret taxaholdepladser, handicapparkeringspladser samt Kys & Kør-zone, hvor det er tilladt at standse bilen i kort tid for at sætte passagerer af. Derudover er der trappe og elevator til Dybbølsbro.
  • Busterminalen vil have et topmoderne trafiksystem, der automatisk anviser busserne til en af perronerne, når de ankommer. Passagererne kan følge med fra en informationstavle ligesom på en banegård.
  • Når den nye busterminal åbner, vil det ikke længere være muligt at stige på busser ved Ingerslevsgade.

Kilde: Københavns Kommune.