Martin Danskov Thomsen, bygge- og udviklingschef i Boligkontoret Danmark. Foto: PR.
Martin Danskov Thomsen, bygge- og udviklingschef i Boligkontoret Danmark. Foto: PR.

Martin Danskov Thomsen er ny bygge- og udviklingschef i Boligkontoret Danmark, hvor han tiltræder den 9. januar 2023. Han kommer med erfaring fra både det almene, entreprenørbranchen, ingeniør- og arkitektvirksomheder og længere tilbage med en uddannelse som først tømrer og siden bygningskonstruktør, skriver Boligkontoret Danmark i en pressemeddelelse.

– Jeg har gennem de seneste 25 år arbejdet hele vejen rundt om byggeriet, og jeg lægger vægt på samarbejde, udvikling, resultater og at sikre en god drift af det afleverede byggeri, siger Martin Danskov Thomsen, der kommer fra Domea, senest som områdechef for Sjælland og øerne.

I Boligkontoret Danmark bliver Martin Danskov Thomsen en del af en bredt favnende byggeafdeling med 10 medarbejdere på Havneholmen i København og fem medarbejdere i Vest. Afdelingens byggeprojekter omfatter blandt andet renoveringssager, store helhedsrenoveringer og udvikling af nybyggeri.

– Med Martin får vi en stærk profil og en erfaren almen byggeforretningsfører, siger Pia Nielsen, viceadministrerende direktør i Boligkontoret Danmark med ansvar for byggeri, drift og bæredygtighed.

I store dele af den almene sektor er nybyggeriet på vågeblus på grund af tårnhøje byggepriser og en usikker markedssituation.

– Vi kan simpelthen ikke bygge nyt i den kvalitet, vi gerne vil, og jeg tror, at vi må se i øjnene, at det vil være realiteten i det meste af 2023. I stedet må vi se mulighederne i situationen og gøre bygherrefunktionen klar, til der igen kommer gang i nybyggeriet, siger Martin Danskov Thomsen, der i den forbindelse blandt andet peger på en øget digitalisering.

– Jeg ser store styrker i den digitale understøttelse, det gælder både for den enkelte medarbejder; at de har de rette digitale redskaber, og det gælder også kommunikationen mellem administration, drift og beboerdemokrater, hvor det digitale har et stort potentiale, siger Martin Danskov Thomsen.

Samtidig ser den nye byggechef frem til at arbejde videre med bæredygtighed i byggeriet i Boligkontoret Danmark.

– Den samfundsmæssige opgave, som det almene løfter, og den måde opgaven bliver løftet på, er helt unik og et stort privilegium at være en del af, siger Martin Danskov Thomsen.

Martin Danskov Thomsen:

Født: 1977

Karriere: Fra den 9. januar 2023 ny byggechef i Boligkontoret Danmark. Tidligere områdechef for Sjælland og øerne og bygherreransvarlig i Domea, byggeteknisk rådgivning i Jahn & Partnere A/S, byggeleder, bygningskonstruktør og tømrer.