Helle Andersen, leder af for afdelingen Industri & Logistik hos Colliers i København. Foto: PR.
Helle Andersen, leder af for afdelingen Industri & Logistik hos Colliers i København. Foto: PR.

Fra den 1. marts 2024 er Helle Andersen blevet ansvarlig for afdelingen Industri & Logistik hos Colliers i København. Her skal hun lede holdet af rådgivere, der står for udlejning og salg af industri- og logistikejendomme på Sjælland.

Det skriver erhvervsmæglerfirmaet i en pressemeddelelse.

Ifølge hende selv var en fremtid indenfor køb og salg af erhvervsejendomme ikke umiddelbart i sigte, da hun startede i Colliers.

Helle Andersens karierre blev indledt som bachelorstuderende hos Colliers. Dengang var det kommunikation og interne opgaver, der fyldte mest på skrivebordet.

Da hun startede på sin kandidatuddannelse, begyndte hun dog samtidig at arbejde fuld tid som erhvervsmægler.

– Dengang jeg startede i ejendomsbranchen, vidste jeg ikke hvad fast ejendom var for en størrelse. Jeg har et indtryk af, at mange unge mennesker tror, at man skal vide det hele, før man kaster sig ud i noget, men det er ikke altid nødvendigt. Jeg har haft fantastisk støtte fra mine kollegaer i hele virksomheden og via dem tilegnet mig viden henad vejen, og så længe man har lysten til at udvikle sig, kan man komme langt.

Efter nogle år, hvor arbejdet primært involverede boligudlejningsejendomme og senere retail, begyndte Helle Andersen for syv år siden at arbejde i industri- og logistiksegmentet.

Ifølge hende er der sket et skifte inden for netop det segment gennem de seneste år:

– Historisk har private ejendomsejere og investorer domineret segmentet for industri- og logistik, men flere institutionelle og udenlandske investorer har ændret dét billede. Den øgede interesse sammenholdt med en stigende efterspørgsel har betydet stigende priser, en mindre udlejningsrisiko og en markant øget professionalisering af segmentet.

Helle Andersen påpeger, at hun værdsætter den indflydelse, man som mægler kan have i udviklingen af industri – og logistikområder:

– Med vores faglige indsigt skal vi bidrage til diskussioner og dialoger med kommuner og investorer om udviklingen af industri- og logistikområder, specielt fordi vi i længere tid har oplevet et underudbud fordi flere områder bliver omdannet til beboelse.