Morten Møllnitz, leder af Cowis kontor i Holstebro og markedsansvarlig for virksomhedens aktiviteter i Vestjylland. Foto: Mejls Foto.
Morten Møllnitz, leder af Cowis kontor i Holstebro og markedsansvarlig for virksomhedens aktiviteter i Vestjylland. Foto: Mejls Foto.

Det er et kendt navn i det vestjyske, som den 1. januar 2023 indtog jobbet som leder af Cowis kontor i Holstebro og markedsansvarlig for virksomhedens aktiviteter i Vestjylland. Morten Møllnitz far arbejdede over 40 år som ingeniør i Vestforsyningen i Holstebro, indtil han gik på pension for et par år siden, og selv har Morten Møllnitz været projektleder i rådgiverbranchen i området de seneste 10 år, skriver Cowi i en pressemeddelelse.

Morten Møllnitz blev født og voksede op i Vinderup nord for Holstebro og uddannede sig til ingeniør i Aalborg. Siden returnerede han til Vinderup, hvor han i dag bor med sin søn og er aktiv i lokalmiljøet som blandt andet håndboldtræner og bestyrelsesformand for Vinderup Hallerne.

Udover at tegne Cowi udadtil skal Morten Møllnitz lede medarbejderne på Holstebrokontoret og varetage projektlederrollen på løbende opgaver. Og der er store forventninger til Cowis nye chef i det vestjyske – ikke mindst når det kommer til at fremme den grønne agenda.

– Det er afgørende for os at være en aktiv spiller i den grønne omstilling. Fordi det giver mening på et samfundsniveau, og fordi det passer ind i vores vision om at medvirke til at udvikle et bæredygtigt samfund, siger Jasper Kyndi, Senior Market Director i Cowi, og understreger, at Vestjylland er et vigtigt vækstområde for Cowi.

– Der foregår omfattende udviklingsaktiviteter i området. Den udvikling er vi en del af i dag, og det skal vi i endnu højere grad være fremover. Det gælder blandt andet projekter relateret til vand- og klimatilpasning, infrastruktur og energi, herunder etablering af Power-to-X produktion. Med Morten Møllnitz om bord har vi rigtig gode forudsætninger for at imødekomme markedets behov og udvide kundekredsen, siger han.

Cowi vil udvide i Vestjylland

Morten Møllnitz ser frem til at synliggøre Cowi endnu mere i det vestjyske. Et af målene er at sikre, at Cowi bliver dem, som kunderne i området naturligt tænker på først, når de har brug for ingeniør- og arkitektfaglige kompetencer. Forventningen er derfor også, at Holstebrokontoret vil vokse markant de kommende år, og at der skal rekrutteres flere dygtige medarbejdere, så kunderne altid har en kompetent go-to-person i lokalområdet.

– Vi kan løse mange opgaver internt på Holstebrokontoret, men samtidig trækker vi på den store Cowi-organisation med specialister inden for alle fagområder. Jeg ser sådan på det, at jeg på én gang er dybt forankret i den vestjyske muld og repræsenterer et globalt fagligt miljø, som jeg kan bringe i spil for at sikre den til enhver tid bedste opgaveløsning, udtaler Morten Møllnitz.