Et strategisk partnerskab mellem Furesø Kommune og Jakon skal bringe den nordsjællandske kommune tættere på målet om at være CO2-neutral i 2030.

Samtidig er det nødvendigt at vedligeholde bygningsdele med faste frekvenser, og tekniske anlæg skal løbende tilses og opdateres.

Solceller og jordvarme, bedre isolerede tage, facader, døre og vinduer og tekniske installationer samt bedre indeklima bliver sat yderligere i fokus.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Læs også: Plan baner vej for udvikling langs Ny Vestergårdsvej i Værløse

– Vi har udbudt en stor del af vores bygningsvedligeholdelse og energioptimering i to strategiske partnerskaber og er nu i mål med begge partnerskaber, så vi kan få løst flest mulige og nødvendige opgaver for pengene i høj kvalitet og dermed også kan indfri vores klimaambitioner. I partnerskaberne indgår også lokal arbejdskraft. Vi ønsker at fastholde dygtige, kvalitetsorienterede håndværkere og fremme deres ejerskab og proaktive tilgang til vores bygninger, udtaler Claus Torp, by- og kulturdirektør i Furesø Kommune.

Partnerskabet omfatter den vestlige del af Furesø og løber de kommende fire år. Der er nu i alt to strategiske partnerskaber i Furesø Kommune. Dette for Vest, som starter i april 2024, og et for Øst, som har været i gang siden september 2023.

Fokus på kendskab til kommunens ejendomme og smidigt samarbejde

Partnerskabet med Jakon består også af andre virksomheder, som er forankret i eller har erfaring fra netop Furesø Kommune.

– Vi vil især have fokus på kloge løsninger, hvor vi bruger pengene der, hvor de gør mest mulig gavn. Vi og vores samarbejdspartnere ser frem til at bidrage med vores gode håndværk og høje kvalitet til glæde for Furesø Kommunes borgere og brugere, siger Teddy Pedersen, der er partnerskabsansvarlig og administrerende direktør i Jakon.

Læs også: Kro skal omdannes til 18 hotellejligheder

Opgaven er opdelt økonomisk, så kontrakten i første omgang løber fra april 2024 til marts 2026 med en forventet omsætning på op til cirka 60 millioner kroner eksklusive moms.

Derefter har kommunen option på at forlænge kontrakten, så samarbejdet i partnerskabet kan fortsætte til marts 2028, og der kan udføres yderligere opgaver op til cirka 60 millioner kroner. I alt op til cirka 120 millioner kroner.

Partnere med Jakon det strategiske partnerskab Furesø Vest

Det lokale firma JT3 Klima (Ventilation) Hansen & Søgart (El), LHG Tagdækning (tag), Topdahl (energirådgivning), Glarmester Lars Johansen (Glarmester), Lars Jakobsen (murer), John Jensen (vvs/blik), Klingenberg (anlæg/brolægning/kloak), GSG Malerfirma (maler) og Jakon (tømrer/snedker).

Kilde: Furesø Kommune.