Ny sektorchef for bygninger på Lolland

Lolland Kommune har nu fundet frem til den sektorchef, der skal stå i spidsen for den nye sektor Service, Bygninger og Faciliteter per 1. februar 2024. Det er Christen Sonnichsen, som er 50 år og uddannet arkitekt og bygningskonstruktør.

Christen Sonnichsen tiltræder den 1. februar 2023 som ny sektorchef hos Lolland Kommune, hvor han skal stå i spidsen for Service, Bygninger og Faciliteter. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Christen Sonnichsen kommer fra en stilling som afdelingsleder af tværgående Facility Management på Københavns Professionshøjskole. En afdeling med fokus på strategiudvikling, arealdisponering, servicedesign, byggeprojekter og optimering og en bredt sammensat personalegruppe bestående af ingeniører, arkitekter og konstruktører.

Tidligere har Christen været bygherrerådgiver i Albertslund Kommune, hvor han både har arbejdet med konkrete byggeprojekter og har udviklet koncepter. Blandt andet et koncept for energirenoveringsprojekter, et portefølgestyringsværktøj til håndtering af kommunens bygningsdata og et koncept for bæredygtig facility management.

Han har desuden stået i spidsen for sammenlægningen af facility management-funktionen på Københavns Professionshøjskole.

– Jeg glæder mig til at træde ind i jobbet og sammen med ledergruppen og medarbejderne i den nye sektor tage hul på de mange opgaver, der venter. Lolland Kommune er en super spændende organisation, der skal løfte et stort ansvar for at udvikle og tilpasse kerneydelsen, og den nye sektor kommer til at spille en vigtig rolle i at understøtte de processer, udtaler Christen Sonnichsen.

Christen Sonnichsen bor i Brønshøj sammen med sin kæreste og har to store piger, der er flyttet hjemmefra. Han har sommerhus på Askø og regner med at bruge det flittigt i fremtiden, ligesom det måske kan komme på tale at finde en lejlighed på Lolland.