Seneste skud på stammen af danske boligprogrammer, der har ramt sendefladen, hedder Boligstylisterne. Her følger DR i hælene på seks boligstylister, som har gjort det til deres levevej at hjælpe danskere med at optimere deres hjem og indretning.

En af de medvirkende boligstylister hedder Louise Holm og ejer firmaet SalesStyling, der har specialiseret sig i at indrette og style boliger, så de vækker nysgerrighed med henblik på at hjælpe sælgere hurtigere i mål med deres boligsalg. Og netop SalesStyling og Louise Holm er en nær samarbejdspartner af Nybolig.

Samarbejdet med Louise Holm, der selv har en fortid som ejendomsmægler i Nybolig, kom i stand i forlængelse af Louise Holms medvirken i et andet DR-program, nemlig Løvens Hule, hvor Louise Holm og SalesStyling endte med at gå hjem med en millioninvestering i ryggen. Siden er virksomheden vokset til 14 ansatte, og udviklingen synes kun at gå én vej.

Louise Holm fortæller, at det ofte kommer bag på kunderne, hvor meget der kan udrettes i deres hjem med bare få virkemidler:

– Køb og salg af fast ejendom, er for de fleste danskere den største økonomiske transaktion, de foretager i hele deres liv. Derfor er der al mulig grund til at give sig selv så gode kort på hånden som muligt. Og det er her, vi kommer ind i billedet, siger Louise Holm.

– Mange mennesker bliver så at sige hjemmeblinde, mens vi ser huset med købers øjne. Vores fornemste opgave er netop, at få den enkelte bolig til at fremstå som den bedste udgave af sig selv ud fra de forhåndenværende muligheder. Og vi kan faktisk nå rigtig langt for ganske lidt.

Salgsstyling tilbydes i alle Nyboligs mere end 220 forretninger landet over. Og ifølge administrerende direktør i Nykredit Mægler, som er hovedkontor for Nybolig, Peter J. Mattsen, kan salgsstyling gøre en mærkbar forskel for, hvor hurtigt man kan komme i mål med sit boligsalg. Det gælder både nye projektboliger, hvor kreativ indretning kan fremhæve boligens plusser, og ældre boliger, hvor et æstetisk løft kan få potentielle købere til bedre at fornemme boligens potentiale.

– Det er muligt at få indrettet sin bolig kortvarigt kun med henblik på fotografering, hvor alt interiør og møbler, som Louise og hendes stylister har med sig, bliver fjernet igen. Og hvis man er fraflyttet boligen, kan der også laves en mere fuldkommen indretning, hvor man lejer møbler og interiør i den periode, hvor boligen er til salg. Det er et produkt, jeg er rigtig glad for at vi kan tilbyde vores kunder, siger Peter J. Mattsen.

Som koncept er salgsstyling stadig relativt nyt i Danmark, men Louise Holm håber på, at programmet kan være med til at vise, at de fleste danskere allerede har mange gode ting i hjemmet, som de sagtens kan arbejde med, hvis de selv vil.

– For dem, som ikke har tiden, evnerne eller lysten findes der til gengæld professionelle, der gør den slags. Og stadig flere er begyndt at få øjnene op for, at det godt kan svare sig at bruge 5.000-10.000 kroner på en styling frem for at slå mange tusind kroner af udbudsprisen. Jeg er derfor utroligt stolt over, at vi kan få lov til at dele lidt ud fra vores indretningsunivers i bedste sendetid, siger Louise Holm.

– Fordi vi i de fleste tilfælde tager møbler og interiør med os igen, vil nogle måske indvende, at boligen, der møder kunderne på en fremvisning, så ikke helt ligner den på billederne. Det er sådan set rigtigt nok, men langt de fleste møbler vil være sælgers egne og boligen fremstår fortsat mere skarp bagefter. Og når en mulig køber tager hjem efter fremvisningen, vil det stadig være billederne af den stylede bolig, han eller hun kigger på og viser frem til venner og familie.

Du kan følge Louise og de øvrige boligstylister i aktion hver tirsdag klokken 20:30 på DR1. Programmet er tilgængeligt via DRTV, og kan streames her.

Om Nyboligs samarbejde med SalesStyling

Nybolig samarbejder med firmaet SalesStyling, der med et skarpt øje for indretning rådgiver og styler alle typer boliger, og samtidig assisterer fotografen, når der skal tages billeder til salgsopstillingen og markedsføringsmateriale.

Når du bestiller en fotostyling hos Nybolig, kommer de dygtige boligstylister fra Salesstyling forbi hjemme hos dig til et rådgivningsmøde. Her guider de til små forbedringer, der tilsammen får din bolig til at fremstå mere indbydende i boligannoncerne. Det er nemlig de billeder, der skal vække potentielle køberes nysgerrighed og på den måde tiltrække den næste ejer af din bolig.

Samme dag, som fotografen skal tage billeder, kommer boligstylisten på besøg hjemme hos dig og laver de forbedringer, som I har aftalt på rådgivningsmødet. Boligstylisten medbringer her eksempelvis mindre gulvtæpper, puder, krukker, planter og sengetæpper, som alt sammen er nøje udvalgt efter, hvad der får netop din bolig til at tage sig bedst muligt ud på billeder.

Når fotografen er færdig, og du er tilfreds med billederne, tager SalesStyling det medbragte interiør med sig igen. Skulle der være interesse for det tilbyder SalesStyling dog også komplet indretning, hvor man lejer møbler og interiør, så boligen fremstår ekstra indbydende i forbindelse med fremvisninger i hjemmet. Denne løsning henvender sig kunder, som allerede er fraflyttet boligen, og som måske oplever lang liggetid.

Kilde: Nybolig.