Nye regler for slagterigrunden i Holstebro skal tiltrække investorer

Politikerne i Holstebro vil ophæve den gældende rammelokalplan for den nordlige del af slagterigrunden for at imødekomme efterspørgslen på markedet.

Byrådet i Holstebro skal den 31. januar tage stilling til om en rammelokalplan for den nordlige del af slagterigrunden skal ophæves. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Rammelokalplanen fastlægger, at bebyggelse i området skal opføres som karréer og punkthuse i tre etager. Ved at ophæve rammelokalplanen vil man give eventuelle investorer og projektudviklere mere frie hænder.

– Nu lader vi projektmagerne komme med de forslag, som de har, og så tager vi stilling til dem, i stedet for at sige, at vi vil have tingene på en bestemt måde, siger Kenneth Tønning (V), der er formand for Teknisk Udvalg, til Dagbladet Holstebro-Struer.

Han fortæller videre til avisen, at nogle projektudviklere har vist interesse for at bygge i området, men deres projekter ikke kunne holdes inden for den eksisterende rammeplan.

Med ophævelsen af rammelokalplanen vil det i stedet være den gældende kommuneplan, der udstikker de overordnede rammer for kommende byggeri i området.

Af dagsordenen til byrådsmødet fremgår det, at Teknik og Miljø arbejdet med en ny helhedsplan for området for at imødekomme efterspørgslerne i markedet om lavere bebyggelser, der ikke er opført som karréer og punkthuse.

Det er tanken, at den nye helhedsplan fastlægges i kommuneplanrammen for området gennem et senere kommuneplantillæg.

Inden der kan bygges i området skal der udarbejdes nye lokalplaner.