Heimathafen Hotels bygger et nyt badehotel i Lalolk på Rømø. Visualisering: Heimathafen Hotels.
Heimathafen Hotels bygger et nyt badehotel i Lalolk på Rømø. Visualisering: Heimathafen Hotels.

Ved indtrædelsen i det daværende EF i 1973, fik Danmark lov til at beholde en regel om, at udlændinge som udgangspunkt ikke kan købe sommerhus i Danmark. Hvis en EU-borger vil købe et sommerhus i Danmark, skal personen søge tilladelse hos Justitsministeriet, og ministeriets giver normalt kun en ansøger lov til at købe en fritidsbolig, hvis ansøgeren har et særlig tilknytning til Danmark.

Derfor er det overordentligt svært for udenlandske statsborgere at købe ferieboliger i Danmark.

Men et nyt projekt på Rømø kan bane vejen for, at tyskere kan købe danske ferielejligheder. Det skriver Hamburger Abendblatt ifølge JyskeVestkysten.

Tyske Heimathafen Hotels bygger således et badehotel i Lalolk på Rømø med 100 værelser og 55 lejligheder. Ifølge den tyske avis skal kædens første danske projekt til over en halv milliard kroner delvist skal refinansieres ved salg af de 55 ferielejligheder, der indgår i planerne.

– Egentligt er det ikke så let for tyskere at købe ferieboliger i Danmark. Men eftersom der her er tale om et hotelprojekt, er det muligt, siger Jens Sroka, administrerende direktør i Heimathafen Hotels, ifølge JyskeVestkysten til Hamburger Abendblatt.

Badehotellet på Rømø er Heimathafen Hotels første projekt uden for Tyskland, og ifølge Hamburger Abendblatt har den tyske hotelkæde arbejdet på projektet i årevis. Kæden har fokus på badehoteller tæt på vandet.

– Gæsterne skal kunne befinde sig lige ved vandet med få skridt, siger Jens Sroka til Hamburger Abendblatt.