Vinder af idrætscenter i Toftlund er præsenteret

I går præsenterede Toftlund Sport & Fritidscenter i samarbejde med Tønder Kommune og totalentreprenøren det vindende projekt.

Et hold med Gråkjær Erhverv i spidsen er udpeget som vinder af totalentreprisekonkurrencen om Toftlund Sport & Fritidscenter. Holdet består desuden af GPP Arkitekter, Stokvad Rådgivende Ingeniører og landskabsarkitekter fra MBYland.

Det skriver Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

– Dette projekt er et kæmpe skridt fremad for Toftlund og hele Tønder Kommune. Det nye sport- og fritidscenter vil skabe moderne faciliteter og styrke vores lokalsamfund. Jeg ser frem til at følge byggeriet og glæder mig til, at borgerne kan tage det i brug, udtaler kommunens borgmester Jørgen Popp Petersen (S), der var formand for dommerkomiteen.

De bydende skulle holde sig under en ramme på 70 millioner kroner. Gråkjær Erhverv tilbød at udføre projektet for 69,999 millioner kroner, så der var et par plovmænd at løbe på.

Ifølge Tønder Kommune har holdet disket op med en veldisponeret løsning i form af et levende og gennemsigtigt hus.

“Bygningskomplekset er skaleret i forhold til omgivelserne og har et flot arkitektonisk udtryk samt en fuld bearbejdning af udearealerne”, lyder det fra kommunen.

Dommerkomiteens begrundelse

Dommerkomiteen fremhæver ifølge kommunen “projektets evne til at rumme mange forskellige aktiviteter sideløbende, samt bygningens gode visuelle sammenhæng og fokus på tilgængelighed og særlige hensyn til parasport”.

Projektets fremtidsscenarie for disponering af området omkring centret og samspillet med byen har også spillet ind i bedømmelsen, oplyses det.

Ifølge dommerkomiteen er der god forbindelse mellem de to haller og ”hjertet” i bygningen. Fitness og café er placeret mod syd, mens multihal og en springsal er placeret mod nord med udsigt til boldbaner.

Caféen er disponeret, så det ikke er et gennemgangslokale, og niveauforskellene i byggeriet er godt udnyttet, lyder det i bedømmelsen.

Projektet omfatter nedrivning af eksisterende hal 1, omklædningsrum, caféområde, multihal, mødelokaler og fitness.

Hal 2 vil forblive i drift, mens der opføres nye faciliteter, herunder en multihal, springsal, fitnessområde med tilhørende depoter, omklædnings- og velfærdsfaciliteter, café, mødelokaler, administrative lokaler samt køkken og øvrige servicefaciliteter.

Vinderholdet

Totalentreprenør: Gråkjær Erhverv

Arkitekt: GPP Arkitekter

Ingeniør: Stokvad Rådgivende Ingeniører

Landskabsarkitekt: MBYland

Tidsplan

  • Juni 2024 – januar 2025: Projektering og indhentelse af tilladelser
  • Januar 2025: Nedbrydning af bygninger
  • Marts 2025 – medio august 2026: Byggeperiode
  • Medio august 2026: Aflevering af bygninger
  • Medio november 2026: Aflevering af udearealer

Kilde: Tønder Kommune.