Nyt hotel i Aarhus Lufthavn klar til åbning

I morgen åbner et nyt hotel i Aarhus Lufthavn. Det er Danmarks første lufthavnshotel, der er integreret direkte i terminalen.

Nyt hotel i Aarhus Lufthavn klar til åbning. Foto: PR.
Nyt hotel i Aarhus Lufthavn klar til åbning. Foto: PR.

Fra den 1. marts kan man vågne op direkte i lufthavnen i Aarhus. I forbindelse med totalmoderniseringen og udvidelsen af lufthavnen er der bygget en førstesal på terminalbygningen.

Her ligger det nye hotel, der rummer 37 dobbeltværelser, heraf et handicapvenligt værelse, med adgang via trapper eller elevator fra terminalen. Værelserne ligger på rad og række med en fordelingsgang hen over ankomst- og afrejseindgangene. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Ifølge lufthavnen er værelserne indrettet i skandinavisk stil med egne badeværelser, moderne faciliteter, komfortable senge og gratis wifi.

Nyt hotel i Aarhus Lufthavn klar til åbning. Foto: PR.
Nyt hotel i Aarhus Lufthavn klar til åbning. Foto: PR.

– Hotellet er et led i at opgradere Aarhus Airport som international lufthavn. Vi har jævnligt luftfartspersonale, som lander sent og skal overnatte, inden de skal tidligt af sted næste morgen. Hvor fly-crewet før typisk tog turen ind til Aarhus, kan de nu nøjes med at gå op ovenpå og krybe under dynen.

– Dertil kan rejsende med tidlige afgange slippe morgenstressen ved at checke ind på hotellet aftenen før og vågne op få minutter fra check-in, siger Lars Rønnov, som er HR- og kommerciel chef i Aarhus Airport.

Nyt hotel i Aarhus Lufthavn klar til åbning. Foto: PR.
Nyt hotel i Aarhus Lufthavn klar til åbning. Foto: PR.

Hotellet er et digitalt et af slagsen eller med andre ord et selvbetjeningshotel. Når gæsten har booket direkte på Aarhus Airport’s hjemmeside eller via en bookingportal, får man en digital nøgle – en talkode, som låser værelsesdøren op.

Det betyder, at man kan komme på alle tider af døgnet. Morgenmad eller aftensmad kan bestilles som roomservice eller til indtagelse i lufthavnsrestauranten MIB Aarhus Airport inden flyafgang for dem med boardingkort.

Selvom hotellet er uden en egentlig hotelreception, understreger lufthavnen, at hotelgæster er altid velkommen i Passagerservice, hvis der er behov for ekstra hjælp.

Før coronapandemien satte flytrafikken på pause i hele verden havde Aarhus Lufthavn i 2019 godt 500.000 passagerer. I 2022 havde lufthavnen godt 422.000 passagerer.

Lufthavnen har en ambition om at runde 1,5 millioner passagerer i 2027 og 4 millioner rejsende i 2040. Derfor satte lufthavnen for et par år siden gang i en 140 millioner kroner dyr totalmodernisering og udvidelse udarbejdet af blandt andre Aart Architects, Schmidt Hammer Lassen og AMPM Design Studio. I maj 2021 blev byggeriet af lufthavnshotellet skudt i gang.