Nyt stenrev ved Aarhus Ø skal booste biodiversiteten

Ved Aarhus Ø skal et nyt stenrev skabe mere biodiversitet. Stenene kommer fra et andet stort anlægsprojekt i Aarhus. Selskabet bag Lighthouse er involveret.

Ifølge en pressemeddelelse fra Aarhus Kommuner er 2.000 tons sten lagt i vandet som et fremtidigt levested ved Aarhus Ø. Det skal skabe bedre betingelser for blandt andet blåmuslinger, søanemoner og havalger. Stenrevet skal på den måde give et boost til biodiversiteten i Aarhusbugten, skriver kommunen.

– Man glemmer nemt vigtigheden af den biodiversitet, der ikke er synlig på land. Men med det nye stenrev får vi faktisk skabt et hjem for planter og dyr meget tæt på, hvor vi mennesker lever og færdes. Med det nye stenrev skaber vi bedre vilkår for livet i vandet og det bidrager jo også til områdets særlige karakter og miljø, udtaler Steen Stavnsbo (K), rådmand for Teknik og Miljø.

De fleste af stenene er lagt i bunker, så der er hulrul mellem stenene. Her kan krebsdyr, snegle børsteorme og mange andre dyr gemme sig for fisk og krabber. Andre sten er placeret enkeltvis på havbunden.

– At bringe naturoplevelser tættere på beboerne og give noget tilbage til naturen, er netop en del af tankerne bag Lighthouses involvering i udvidelsen af stenrevet. Det fortæller Rune Kilden, der er en del af ejerkredsen bag Lighthouse.

Sammen med Aarhus Kommune og entreprenørvirksomheden Aarsleff står Lighthouse nemlig bag udlæggelsen af de mange sten i stenrevet, som de håber, vil glæde hele området på længere sigt.

De 1.400 kubikmeter sten, der udgør det nye stenrev, kommer fra et andet stort projekt i Aarhus – nemlig fra anlæggelsen af den kommende 12 kilometer lange Giber Ringvej syd for Aarhus. Her har man fundet de store sten, efterhånden som man har gravet ud til vejen, og nu skal stenene altså skabe nyt liv på havbunden. Stenrevet placeres på havbanen ud for Lighthouse på Pier 4.