Over halvdelen af Navitas-bygningen er sat til salg

Aarhus Universitet og Incuba sætter sammenlagt 38.000 kvadratmeter i Navitas-bygningen på havnen i Aarhus til salg.

Aarhus Universitet ejer omkring 23.610 kvadratmeter af Navitas-bygningen på havnen i Aarhus, mens Incuba ejer omkring 15.196 kvadratmeter.

De sammenlagt 38.000 kvadratmeter er nu sat til salg. Det skriver Estate Media.

– Salget af vores ejerdel er et naturligt næste skridt i arbejdet med at realisere visionen for vores campusuniversitet. Målet er at skabe rammerne om et samlet universitet, som fremmer et stærkt og levende forsknings- og studiemiljø og skaber gode vilkår for vækst, udvikling og inspiration – ikke mindst i samarbejde med omverdenen, siger universitetsdirektør fra Aarhus Universitet, Kristian Thorn, til Estate Media.

Ifølge ejendomsmediet løber udbudsperioden indtil fredag den 13. september klokken 12, og en kommende køber kan forvente at overtage erhvervsejerlejlighederne i sommeren 2025.

Navitas omfatter i alt 62.920 kvadratmeter fordelt på otte etager. Bygningen er tegnet af Arkitektfirmaet Kjaer & Richter i samarbejde med Christensen & Co Arkitekter, Marianne Levinsen Landskab og ingeniørvirksomheden Alectia, der sidenhen er fusioneret med Niras.

Bygningen blev opført af A. Enggaard, som overtog byggeprojektet fra E. Pihl & Søn, der gik konkurs undervejs.

Bygningen har i øvrigt været udsat for kritik af sin arkitektur fra ingen ringere end dronning Margrethe i bogen “De Dybeste Rødder” af Thomas Larsen.