PenSam og Raundahl & Moesby bygger 430 boliger ved Amtssygehuset i Aarhus

PenSam og totalentreprenør Raundahl & Moesby har vundet konkurrencen om at opføre det nye boligområde i Aarhus. Raundahl & Moesby har tidligere vundet udbuddet af første etape.

Aarhus Byråd har onsdag aften godkendt salget af anden etape af Amtssygehuset på den lukkede del af byrådsmødet.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Raundahl & Moesby, der er totalentreprenør på projektet. DEAS er bygherrerådgiver for PenSam, mens projektet er tegnet af Link Arkitektur i samarbejde med Ingeniør’ne.

Den nye etape af byggeriet ved Amtssygehuset i Aarhus omfatter både renovering af den sengebygningen, der blev tegnet i 1930’erne af Alex Høeg-Hansen, samt to nye bygninger der i kombination med en større helhedsplan vil omdanne området til en helt ny og grøn bydel, lyder det i meddelelsen.

– Vi er glade for den anerkendelse, der ligger i, at vi nu også får muligheden for at udføre udviklingen af etape 2 af Amtssygehuset. Vi har haft et tæt og tillidsfuldt samarbejde med PenSam omkring tilblivelsen af tilbuddet og ser nu frem til at realisere vores fælles visioner for projektet. De fleste århusianere kender, og har et særligt forhold til området omkring Tage Hansens Gade, og der hersker bestemt også en vis respekt omkring de gamle og ikoniske bygninger ved Aarhus Amtssygehus. Vi ser det derfor også som et privilegie, at få muligheden for at videreudvikle dette helt særlige område i Aarhus, udtaler CSO Rob Hodgkins fra Raundahl Moesby.

PenSam og Raundahl & Moesby bygger 430 boliger ved Amtssygehuset i Aarhus.
PenSam og Raundahl & Moesby bygger 430 boliger ved Amtssygehuset i Aarhus. Visualisering: Link Arkitektur.

Hos PenSam er der også stor tilfredshed med at være blevet en del af et af de mest spændende boligudviklingsprojekter i Aarhus.

– Vi er gået meget målrettet efter at komme med i udviklingsprojektet ved Amtssygehuset af flere årsager. Området skiller sig rigtig positivt ud fra mange andre udvklingsprojekter ved, at man allerede fra start får noget historie og DNA i form af de eksisterende bygninger, og det har stor betydning for, hvor attraktivt det bliver for fremtidige beboere at slå sig ned i området. Og så ser vi naturligvis først og fremmest en rigtig god investeringscase til gavn for vores medlemmers pensioner, lyder det fra de ansvarlige porteføljemanagere, Senior Asset Manager Johnna Thygesen og Senior Portfolio Manager Christian Bonde Petersen fra PenSam.

PenSam og Raundahl & Moesby bygger 430 boliger ved Amtssygehuset i Aarhus.
PenSam og Raundahl & Moesby bygger 430 boliger ved Amtssygehuset i Aarhus. Visualisering: Link Arkitektur.

Byggeriet på Tage Hansens Gade omfatter cirka 50 procent renovering og 50 procent nybyggeri. Projektet certificeres til minimum DGNB Guld.

Projektet består i alt af cirka 27.300 kvm fordelt på cirka 16.215 kvm nybyggeri samt renovering af sengebygningen, som udgør cirka 11.085 kvm. Samlet opføres 430 boliger samt cirka 5.000 kvm til parkering, depot og fælles aktivitetsområder.

Udearealerne og den bynære biodiversitet understøttes af parker, grønne gårdhaver og veldesignede fællesområder, lyder det i pressemeddelelsen.

Nu venter processen omkring Lokalplanen, som forventes klar i 2024.