Sampension, Danica og ATP Ejendomme ejer Scandinavian Center i Aarhus, og de vil sammen med entreprenøren Nordstern og arkitektfirmaet Aart Architects bygge både boliger en ny teaterbygning ved centret.

Det skriver Børsen, der gennem en kommunal aktiindsigt har fået fingrene i et visionsoplæg fra pensionskasserne.

– Vi vil gerne være med til at skabe endnu mere liv i området. Og her kan centerets passage især bidrage som et vigtigt bindeled mellem det centrale Aarhus omkring rådhuset og alt det nye, som er skudt op ved Godsbanen, siger Martin Rauhe Pedersen, senior porteføljemanager i Sampension og formand i Aarhus Congress Center, til Børsen.

Der skal blandt andet bygges boliger på parkeringspladsen foran centret, mens der skal opføres en bygning til et danseteater på bagsiden af ejendommen.

Scandinavian Center er tegnet af Friis & Moltke og opført i 1995. Oprindeligt var det meningen, at centret skulle rumme et eksklusivt butikscenter. Det satte de mange niveauspring i bygningen en stopper for, da det ikke er til at komme rundt med en indkøbsvogn.

Derfor bruges centret i dag hovedsageligt til hotel og erhverv, men den voksende interesse for området og de mange tilkommende beboere til Margrethepladsen har skabt større trafik gennem centrets 150 meters lange strøg.

Derfor er centret i dag vokset og byder på både showrooms, fitnesscenter, privathospital og et 2.000 kvadratmeter stort kongrescenter. Dertil kommer det fire-stjernede Hotel Radisson Blu med 234 værelser og to restauranter.