Direktionen i Rasmus Friis A/S. Fra venstre: Søren Laubjerg Daugaard, Michael Borchers og Rasmus Hougaard. Foto: Claus Bjørn Larsen.
Direktionen i Rasmus Friis A/S. Fra venstre: Søren Laubjerg Daugaard, Michael Borchers og Rasmus Hougaard. Foto: Claus Bjørn Larsen.

Øget vækst og travlhed hos Rasmus Friis A/S har skabt et behov for at styrke den nuværende ledelse. Derfor har virksomheden taget en strategisk beslutning om at udvide direktionen fra to til tre mand med ansættelsen af Rasmus Hougaard som ny CTO. Det skriver entreprenøren med base i Københavns Nordvestkvarter i en pressemeddelelse.

Rasmus indtræder i direktionen den 1. marts 2023 og bliver en del af den nuværende ledelse, fremgår det.

Samtidig udnævnes nuværende direktionsmedlem Søren Laubjerg Daugaard til ny COO og Michael Borchers fortsætter som administrerende direktør.

– Jeg glæder mig til at onboarde Rasmus i vores ledelsesrum og styrke dette med de stærke kompetencer, som Rasmus besidder. Samtidig kommer det til at frigøre ressourcer til vores eksterne vækst og ikke mindst udvikling af vores organisation og dygtige medarbejdere, udtaler Michael Borchers.

Rasmus Haugaards hovedansvar bliver produktion og budgetopfølgning på de mange igangværende byggesager i tæt samarbejde med afdelingens fire afdelingsledere og de øvrige knap 50 ansatte i virksomheden. Ansættelsen af Rasmus betyder samtidigt, at der frigives en række ressourcer for tidligere teknisk direktør Søren Laubjerg Daugaard, som i sin nye rolle som COO fremadrettet skal fokusere mere på forretningsudvikling og salg.

– Tidligere stod vores moderselskab Tetris A/S for hovedparten af vores opgaver, men de sidste par år har vi skabt øget vækst ved at rette blikket mod nye målgrupper. Det har betydet, at omkring 50 procent af vores omsætning i dag genereres fra eksterne samarbejdspartnere – og der er fortsat meget at hente i det marked, siger Søren Laubjerg Daugaard.

Teknisk tung baggrund

Rasmus Hougaard har en baggrund som bygningscivilingeniør fra DTU, og har senest arbejdet for Oskar Group og Dansk Boligbyg, hvor han har haft ansvaret for deres entreprenørafdeling Oskar Byg med fokus på blandt andet risikoafdækning og udviklingsprojekter. Rasmus har desuden mere end 25 års erfaring med både nybyg og renovering.

– Jeg ser frem til med lige dele glæde, spænding og ydmyghed at indtræde i den nuværende ledelse. Det er en virksomhed med tydelige og klare værdier, og jeg glæder mig til fremadrettet sammen med det øvrige hold at løfte barren endnu højere på projekter og de vækstmuligheder, som vi ser, udtaler Rasmus Hougaard.

Rasmus Friis A/S har gennem de seneste fem år haft en markant stigning i omsætningen, som er gået fra knap 240 millioner kroner i 2019 til knap 430 millioner kroner i 2022.

Entreprenørvirksomheden blev grundlagt i 1993 og udfører hoved- og totalentrepriser med fokus på både private investorer og offentligt og alment byggeri. Virksomheden har opført og renoveret mere end 700 boliger de seneste år, og afleveret flere komplekse erhvervsejendomme til både offentlige og private bygherrer.