Raundahl & Moesby bygger boliger i Risskov for Koncenton. Visualisering: Arkitema.
Raundahl & Moesby bygger boliger i Risskov for Koncenton. Visualisering: Arkitema.

Raundahl & Moesby oplyser i en pressemeddelelse, at virksomheden har indgået aftale med Koncenton om byggeriet af 295 boliger i Risskov Brynet i Aarhus.

De kommende boliger skal skal stå klar i maj 2024, og Raundahl & Moesby er totalentreprenør, Arkitema er arkitekt og Arne Elkjær er ingeniør på byggeriet. Der skal opføres fire længehuse i fem etager samt to punkthuse på otte etager. Samlet opføres 15.400 kvadratmeter boliger og 6.000 kvadratmeter kælder. På taget etableres fælles tagterrasser med udsigt over Aarhus bugten.

“Byggeriet er som det første planlagt efter R&Ms prisvindende Biodiversitetsmodel og skal samtidig DGNB Guld certificeres”, skriver Raundahl og Moesby, som videre understreger, at virksomhedens biodiversitetsmodel for nylig af Børsen blev udpeget som et af de bedste bæredygtighedstiltag i Danmark i 2022.

Raundahl & Moesby skriver, at modellen forventes at give en tredobling af biodiversiteten målt i forhold til områdets nuværende karakter.

“Dette viser at man også i tæt bebyggede områder kan komme langt med biodiversiteten, så der skabes mere grøn natur og mulighed for at planter, insekter og fugle kan trives”, skriver Raundahl & Moesby.

Koncenton oplyser, at projektet løber op i knap 589 millioner kroner. Det er fuldtegnet med et løfte om et gennemsnitligt afkast på 7,8 procent om året over 10 år.

Koncenton har ifølge virksomhedens hjemmeside gennem de seneste tre år været den den største danske ejendomsinvestor målt på transaktioner. Med sine godt 2.500 investorer har Koncenton indtil nu investeret i 89 ejendomme med over 6.620 boliger til en samlet projektsum på 14,5 milliarder kroner.