Rejsegilde på 75 rækkehuse i Brabrand

5E Byg står i totalentreprise for byggeriet af det 75 rækkehuse i Brabrand for AP Pension. Flere af boligerne vil blive solgt som ejerboliger.

Byggeriet af AP Ejendommes kommende boligområde, Trekanten, i Hejredalskvarteret ved Gellerup i Aarhus er nu kommet så langt, at pensionskassens ejendomsselskab sammen med totalentreprenøren 5E Byg netop har holdt rejsegilde for byggeriet.

Det skriver AP Pension i en pressemeddelelse.

Projektet omfatter 75 svanemærkede rækkehuse, der er tegnet af Arkitema. Rækkehusene bliver på to forskellige størrelser på henholdsvis cirka 95 og 115 kvadratmeter, fordelt på henholdsvis to og tre etager med fire og fem værelser.

Boligerne, der forventes opført i februar 2025, får deres egen lille terrasse og balkon. Herudover bliver der anlagt 75 parkeringspladser.

AP Pension bygger rækkehuse i Hejredalskvarteret. Visualisering: Arkitema.
AP Pension bygger rækkehuse i Hejredalskvarteret. Visualisering: Arkitema.

– Vi har store forhåbninger til Trekanten, som, vi tror på, vil blive et attraktivt element i kvarteret, og vi er sikre, at det bidrager positivt til Aarhus Kommunes helhedsplan for området. Det er et område, som har et kæmpe potentiale, udtaler administrerende direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, der samtidig løfter sløret for, at flere af rækkehusene vil blive solgt som ejerboliger.

Læs også: Nyt projekt på klagenævnsramt grund i Aarhus

– Brabrand er med sin placering tæt på Aarhus Midtby et attraktivt område for mange, som er på udkig efter et hus i Aarhus-området. Derfor har vi besluttet, at nogle af boligerne skal være ejerboliger. De private boliger vil give et godt miks til området, hvor Aarhus Kommune gennem de seneste år med sin helhedsplan for Gellerup-kvarteret har arbejdet intensivt for at give området et stort løft.

AP Pension bygger rækkehuse i Hejredalskvarteret. Visualisering: Arkitema.
AP Pension bygger rækkehuse i Hejredalskvarteret. Visualisering: Arkitema.

Hos 5E Byg er de også meget tilfredse med, at håndværkernes arbejde med byggeriet af Trekanten nu er blevet markeret med et rejsegilde.

– For os er det altid noget særligt, når håndværkernes arbejde bliver fejret, og det er det også denne gang, siger Torben Nielsen, teknisk direktør i 5E Byg.

– AP Ejendomme har mange gode planer for boligerne og området, som vi er meget glade for, at vi kan være med til at gøre til virkelighed. Vi ser frem til at arbejde videre med Trekanten, og er ikke i tvivl om, at det bliver et sted, som vil passe godt sammen med resten af området, siger Torben Nielsen, teknisk direktør i 5E Byg.