BAM Danmark bygger en ny skole i Kødbyen for Københavns Kommune. Visualisering: Nord Architects.
BAM Danmark bygger en ny skole i Kødbyen for Københavns Kommune. Visualisering: Nord Architects.

Inden længe kan Kødbyen i København føje en skole til menuen. Ved siden af de gamle hvide slagterboder skyder en ny tresporet skole nemlig op. Den 16. maj er der rejsegilde for byggeriet, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

– Folkeskolens opgave er at løfte børn og unge uanset baggrund og hjælpe dem godt på vej i et samfund fyldt med muligheder. Det kræver ordentlige og moderne rammer for leg, læring og fritidsaktiviteter, som nu bliver virkelighed for vesterbrobørn samt deres lærere og pædagoger. Som lokal vesterbroer og med børn i folkeskolen ved jeg, at det er noget alle glæder sig til. Samtidig er jeg rigtig glad for, hvordan byggeriet taler ind i Den Hvide Kødbys historie med sjæl og arkitektur, udtaler overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i meddelelsen.

Den nye skole får eget produktionskøkken med en madskole, hvor der bliver lavet mad til eleverne.

– Den nye skole i Kødbyen står på fundamentet af Gasværksvejens Skoles historie og pædagogik. Nu får skolens gamle traditioner helt nye og topmoderne rammer at udfolde sig i. I de nye tidssvarende lokaler er der lagt vægt på at kunne arbejde fleksibelt med undervisningen, udtaler børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K).

LÆS OGSÅ: BYGGERI AF NY SKOLE I ØRESTAD SKRIDER FREM

Udover madskole kommer skolen også til at byde på en stor idrætshal, som kan rumme mere pladskrævende idrætsaktiviteter og arrangementer end en almindelig idrætssal.

– Med skolen her i Kødbyen følger en idrætshal, som er tiltrængt på Vesterbro med pres på idrætsfaciliteterne. Vi bliver flere københavnere. Det er dejligt. Det stiller dog også krav til, at vi tænker os grundigt om, når vi bygger. Vi har nemlig et ansvar for at sikre, at vi bygger så smart som muligt og på en måde, så et byggeri kommer flest mulig til gavn, udtaler kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Det er den nuværende Gasværksvejens Skole, som flytter ind i skolen i Kødbyen på hjørnet af Skelbækgade og Ingerslevgade. Skolen har plads til 840 elever.

Skolen opføres i totalentreprise af BAM Danmark. Den er tegnet af Nord Architects og BBP Arkitekter, mens BOGL er landskabsarkitekt, og Norconsult er ingeniør. Kuben Management og Mangor & Nagel – en del af Aart er bygherrerådgivere for Københavns Kommune. Aarsleff stod i totalentreprise for byggemodningen.

Fakta om den nye skole i Kødbyen

  • 0.-3.-klasserne (indskoling) får til huse øverst i bygningen med udgang til udearealer på taget af bygningen.
  • 4.-6.-klasserne (mellemtrin) og 7.-9.-klasserne (udskoling) er midterst i bygningen med adgang til skolegården i niveau med det omgivende bykvarter.
  • Nederst i skolebygningen er blandt andet madskole og idrætshal placeret i tæt forbindelse med den omgivende by.
  • Det er entreprenørfirmaet BAM Danmark, der opfører skolen. Aarsleff startede byggeprocessen op med nedrivning, udgravning og klargøring af byggepladsen.
  • Den samlede anlægsbevilling er på 516 millioner kroner til hele byggeriet.

Kilde: Københavns Kommune.