Christian Folden Lund, administrerende direktør hos Bellagroup (til venstre), og Simon Borbiconi, partner hos NRGreen, på taget af Bella Center Foto: Martin Sølyst.
Christian Folden Lund, administrerende direktør hos Bellagroup (til venstre), og Simon Borbiconi, partner hos NRGreen, på taget af Bella Center Foto: Martin Sølyst.

Sjællands største tagintegrerede solcelleanlæg etableres på toppen af Bella Center i København. Når samtlige solceller er tilsluttet, har solcelleanlægget en kapacitet på 2,79 megawatt. Det betyder, at solcellerne kan producere grøn energi svarende til det årlige strømforbrug hos 537 husstande med to voksne og to børn. Det skriver Bellagroup i en pressemeddelelse.

Bella Arena er allerede blevet certificeret til DGNB Guld, men nu går kongrescentret skridtet videre og begynder at producere energien selv.

– Det er helt oplagt at udnytte de mange flade tage i storbyerne til at skabe grøn energi, og der er ikke mange, der har så stort et tagareal som os, udtaler Christian Folden Lund, administrerende direktør i Bellagroup, i pressemeddelelsen.

Med solcellerne får Bella Center en egenproduktion af grøn elektricitet svarende til godt en tredjedel af centrets strømforbrug i 2021.

– Klimaaftrykket er et vigtigt parameter, når vores kunder skal vælge, hvor deres store internationale konferencer skal foregå. København er allerede kendt som et grønt valg, og den position vil vi gerne udbygge. Som Nordeuropas største konferencevenue, vil vi gerne gå forrest i udviklingen af fremtidens responsible hospitality, udtaler Christian Folden Lund.

Bellagroup skifter desuden 5.500 lyskilder på AC Hotel Bella Sky ud med LED-belysning i 2023. Sammen med etableringen af den nye solcelleanlæg reducerer det Bellagroups CO2-udledning med mere end 400 ton årligt.

Mest ambitiøse solcelleprojekt på Sjælland

Det er virksomheden NRGreen, som etablerer den nye solcelleanlæg på taget af Bella Center.

Den kommer til at dække et areal på 16.000 kvadratmeter, hvilket er at sammenligne med to store fodboldbaner. Og det er ikke set lignende på Sjælland, skriver BellaGroup.

– Det er det største og mest ambitiøse projekt, som vi har været med til at skabe. Og det klart største af sin slags på Sjælland. Med solcelleanlægget får Bella Center grøn energi på en flade, som i forvejen ikke bliver brugt til noget. Og som ikke generer øjet eller fylder i landskabet, siger Simon Borbiconi, partner hos NRGreen.

En hovedstadskommune arbejder desuden med planer, om et enormt solcelleprojekt.