Renovering af Rosenparken i Nakskov godkendt efter 10 års ventetid. Foto: Nakskov Almene Boligselskab.
Renovering af Rosenparken i Nakskov godkendt efter 10 års ventetid. Foto: Nakskov Almene Boligselskab.

Boligafdelingen Rosenparken har de seneste år oplevet stigende udlejningsproblemer, fordi den 75 år gamle bebyggelse er nedslidt, uden elevatorer og indretningen med små rum i boligerne ikke har matchet efterspørgslen. Det skriver Nakskov Almene Boligselskab i en pressemeddelelse.

Projektet har været omkring 10 år undervejs. I 2020 godkendte Lolland Kommune boligselskabets renoveringsplaner for afdelingen.

Tre boligblokke med skal rives ned, mens boligerne på 2. sal i de øvrige blokke fjernes. De tilbageværende 30 stueboliger skal ombygges til tilgængelighedsboliger, mens de 30 boliger på 1. sal skal renoveres og istandsættes.

I alt forsvinder 96 boliger med manøvren, og det er netop derfor, at sagen har trukket ud i et årti.

Renoveringsplanerne har også skullet godkendes af Social- og Boligstyrelsen. Nakskov Almene Boligselskab sendte derfor en ansøgning afsted til den daværende Bolig- og Planstyrelse, som i første omgang blev afvist, fordi styrelsen ikke ville give tilladelse til at nedlægge boliger.

Men efter at have fået genbehandlet sagen med udgangspunkt i supplerende oplysninger, har den nye Social- og Boligstyrelse nu godkendt ansøgningen.

Michael Demsitz blev i slutningen af 2022 valgt til formand for Nakskov Almene Boligselskab. Han glæder sig over beslutningen og ser nu frem til endelig at få sat skub i renoveringssagen.

– Bebyggelsen omkring Rosenparken har tjent sit formål, men det er også vigtigt at bevare de almene boliger i lokalområdet. Ambitionen for Rosenparken er med inspiration fra et af vores andre boligområder, nemlig Søhusene, at få vendt området til et eftertragtet område med nogle nye attraktive rammer, der passer til fremtidens beboere og det omkringliggende lokalsamfund, fortæller han.

Pålsson Arkitekter, der er totalrådgiver på projektet, skal nu genstarte projekteringen af nedrivnings-, nybyg- og renoveringssagen. Herefter skal opgaven i udbud. Forventningen fra Nakskov Almene Boligselskab er at kunne komme i gang med byggeriet i 2024.