Rhenus Group køber grund til logistik i Ringsted

Colliers har formidlet salget af en 103.000 kvadratmeter stor grund i Ringsted til den tyske logistikspecialist Rhenus Group.

Tyske Rhenus Group køber en stor grund i Business Park Ringsted. Området er udlagt til industri og logistik i henhold til den gældende lokalplan, oplyses det i en pressemeddelelse fra Colliers, som har formidlet handlen.

Ifølge Tina Iburg, der har repræsenteret sælger, har Business Park Ringsted et stort potentiale. Hun påpeger, at industri- og logistikområdet ligger tæt på afkørsel 35 på motorvej E20 med en rejsetid på 45 minutter til København og Københavns Lufthavn og 60 minutter til Odense.

– Den nye Business Park Ringsted har potentiale til at blive en vigtig logistiklokation i Danmark og en port mellem Skandinavien og det kontinentale Europa. Derudover har området stor synlighed i forhold til motorvejen, hvor der dagligt passerer mere end 50.000 biler, udtaler hun.

Den 103.000 kvadratmeter store grund er solgt til Rhenus Warehousing Solutions, der er førende partner inden for outsourcing af lagerløsninger inden for Rhenus Group med verdensomspændende markedsdækning. Virksomheden tilbyder intelligente løsninger i hele forsyningskæden, der omfatter mere end 180 lokationer i 23 lande og 4 millioner kvadratmeter lagerplads.

På den nye lokation kommer Rhenus Warehousing Solutions til at ligge ved siden af GLS, DSV, Esbjerg Gods og andre logistikvirksomheder, der ligesom Rhenus har fundet den centrale placering attraktiv.

Ifølge Brian Steen Rolighed, der repræsenterer Ringsted Kommune og ansvarlig for grundsalget i området, er der god efterspørgsel på grundene i området.

– Den centrale placering midt på Sjælland kan bidrage til, at dette område bliver det nye store transport-hub i Danmark. Før vi startede salgsprocessen i slutningen af 2019, vurderede vi, at alle grunde ville være solgt i området i 2035, men det endte med kun at tage under fire år, udtaler han.

Han påpeger, at den store efterspørgsel understreger vigtigheden af beliggenhed som salgsparameter i grundsalget.

– Desuden tilbyder Business Park Ringsted et grønt og imødekommende miljø med skov og klimasikring i form af naturligt dannede regnvandsbassiner, udtaler han.

Over de næste år bliver områdets forbindelse til Tyskland yderligere optimeret, da det i 2029 forventes, at Femern Bælt-forbindelsen, som forbinder Danmark og Tyskland, står færdig.

Til den tid vil den være verdens længste sænketunnel, hvor det vil tage 10 minutter i bil og syv minutter i tog at krydse Femern Bælt og dermed grænsen mellem Danmark og Tyskland.