Silkeborgvej forskønnes med træer og vilde blomster

Helleanlæg, en smallere vejbane, træer og vilde blomster skal stoppe hasarderede overhalinger og forskønne Silkeborgvej som indfaldsvej til Aarhus.

For at skabe mere tryghed for beboerne omkring Silkeborgvej har Aarhus Kommune etableret ni helleanlæg på strækningen fra Kvickly i Åbyhøj til ringvejen.

– Silkeborgvej er en af vores mest trafikerede indfaldsveje til Aarhus, og den skal selvfølgelig være en smuk, tryg og god ind- og udgang til vores by. Og det synes jeg i den grad er lykkedes – her er både plads til det bilerne, busserne, de bløde trafikanter og det grønne, udtaler Nicolaj Bang (K), rådmand, Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Før ombygningen af Silkeborgvej var vejbanen meget bred, og det resulterede i flere hasarderede overhalinger og vanvidskørsel.

I dag er Silkeborgvej blevet smallere, og der plantes træer, og inden længe også blomster. Begge dele vil invitere trafikanterne til at sætte farten ned, ligesom en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen fremfor de tidligere 60 kilometer i timen får farten ned.

De ni helleanlæg vil også gøre det nemmere og mere trygt for cyklister og gående at krydse vejen.

Sammen med naboerne

Ombygningen af Silkeborgvej har ifølge kommunen været et stort ønske i mange år fra Åby-Åbyhøj Fællesråd og naboerne. Fællesrådet har været med til at udforme vejen.

Det er ikke kun trafikanter, der får gavn af renoveringen. Også insekterne får mere plads på Silkeborg. I denne uge bliver træerne plantet – 18 vintereg, som er en hjemmehørende træart. Derudover bliver midterrabatterne tilsået med hjemmehørende blomster og urter, når vejret bliver mildere, skriver Aarhus Kommune.

Fakta om forskønnelsen af Silkeborgvej

Blomsterblandingen, der bliver sået, indeholder følgende hjemmehørende arter:

  • Blæresmælde
  • Alm. Knopurt
  • Kornblomst
  • Alm. Røllike
  • Hvid Okseøje
  • Alm. Kællingetand
  • Engelsk græs

Kilde: Aarhus Kommune.