Solcellepark ved Bjerndrup er nu tilsluttet. Foto: PR.
Solcellepark ved Bjerndrup er nu tilsluttet. Foto: PR.

I sensommeren 2021 indgik TDC NET en elkøbsaftale med Better Energy, der sikrer etablering af fire nye solcelleparker – to på Fyn og to i Jylland. De to på Fyn er allerede i fuld gang med at levere grøn strøm, og den første solcellepark i Jylland ved Bjerndrup er nu tilsluttet i Aabenraa Kommune, skriver Better Energy i en pressemeddelelse.

– Vi er allerede i fuld gang med at eksekvere på vores klimaplan og for at reducere vores CO2-udledning iværksætter vi initiativer med den største positive effekt på klimaet, udtaler bæredygtighedschef i TDC NET, Peter Søndergaard Andersen, i meddelelsen.

– Det er vores investering i ny vedvarende energi som solcelleparken i Bjerndrup ved Aabenraa et klart eksempel på, da vi gerne vil øge den samlede mængde af grøn strøm i Danmark i stedet for at aftage den fra den eksisterende mængde via energicertifikater, udtaler han videre.

Solcelleparken forventes årligt at komme til at levere 87.000 megawatttimer. Det svarer til, at den dækker det gennemsnitlige årlige elforbrug for cirka 54.000 danskere – eller mere end 90 procent af Aabenraa Kommunes samlede indbyggertal, lyder det i pressemeddelelsen.

Energien produceret i Bjerndrup skal fremføres mere end 10 kilometer til et centralt knudepunkt i elnettet ved Enstedværket ved Aabenraa Fjord.

Better Energy er et af Europas hurtigst voksende vedvarende energiselskaber med en projektportefølje på over 7 gigawatt ny solcellekapacitet.