Distriktschef i Aldi Danmark Louise Christensen, souchef Rikke Olsen, butikschef i Aldi i Kalundborg, Pernille Elleby Hinding. Foto: PR.
Distriktschef i Aldi Danmark Louise Christensen, souchef Rikke Olsen, butikschef i Aldi i Kalundborg, Pernille Elleby Hinding. Foto: PR.

Aldis nye butik i Kalundborg er både større og grønnere, lyder det i en pressemeddelelse fra den tyske discountkæde. Butikken på Sct. Jørgensbjerg 39 åbner den 10. juni og byder på 1.200 kvadratmeter, så der er mere plads mellem hylderne. Men også på parkeringspladsen er de kundevenlige forhold tænkt ind. De 77 parkeringsbåse er nemlig 30 centimeter bredere end standardparkeringsbåse, oplyses det.

Den nye butik har desuden solceller på taget, der leverer grøn strøm til butikken. På solrige dage kan solcelleanlægget producere mere strøm, end butikken forbruger, men den overskydende strøm går ikke til spilde. Solcelleanlægget leverer nemlig også strøm til to elbil-ladere på parkeringspladsen, som kunderne kan benytte.

– Aldi har udviklet sig enormt bare i de tre år, jeg har været med på rejsen. Den nye butik i Kalundborg er et perfekt eksempel på, hvordan Aldi gennemtænker alle detaljer. For eksempel er butikken placeret tæt ved rundkørslen, den er selvforsynende med grøn energi fra butikstagets mange solceller, der er to ladestandere til elbiler på parkeringspladsen, og køleanlæggene er klimaoptimerede, så de begrænser CO2-udslippet, udtaler distriktschef i Aldi, Louise Christiansen.

Butikschef Pernille Elleby Hinding har arbejdet hos Aldi i 11 år og har tidligere været butikschef i flere andre byer.

– Der kommer til at være flere af Aldis egne produkter og et større udvalg af vores gode spotvarer, udtaler hun om den nye butik.

Når butikken åbner den 10. juni klokken 8 på Sct. Jørgensbjerg 39, vil der blandt andet blive serveret friskbagte croissanter allerede fra klokken 7.30, og de første 150 kunder, der handler i Kalundborgs nye Aldi, kan se frem til at få en gratis goodiebag med hjem.

Aldi Danmark åbnede sin første butik i 1977 og var den første discountkæde i Danmark. I dag er der 190 Aldi-butikker over hele landet.

Discountkæden havde i 2020 en omsætning på 3,9 milliarder kroner i Danmark, mens bundlinjen bød på et underskud på næsten 342 millioner kroner. Det var dog en markant forbedring i forhold til 2019, hvor butikskæden havde et underskud på 512 millioner kroner på baggrund af en omsætning på 3,6 milliarder kroner.